O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τι γίνεται στο εργοτάξιο ασφαλτομίγματος; Επιβάλλεται άμεση παρέμβαση του δήμου!

Χθες παρατηρήθηκε κινητικότητα στο εργοτάξιο ασφαλτομίγματος της εταιρείας "Ολυμπία Οδός". Πρόκειται για το χώρο στην είσοδο της πόλης μας, όπου κατέστρεψαν το μικρό δασύλλιο από πλατάνια για να εγκαταστήσουν τις δραστηριότητές τους.
Χθες υπήρχε στο εργοτάξιο συνεργείο εργατών όπως ακριβώς και σήμερα το πρωί, ενώ δεν υπάρχει από προχθές το φορτηγό του δήμου που έφραζε την είσοδο....!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ.
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ Η' ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.
ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.





για τα διόδια στα Μέγαρα

Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου (διαβάστε εδώ) να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, με θέμα τα υπέρογκα διόδια που πληρώνουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής.

Εδώ στην Δυτική Αττική η Νομαρχία φαίνεται ότι δεν έχει ακούσει κάτι για διόδια στα Μέγαρα! Δεν έχουμε δει μια ανακοίνωση ή κάποια κίνηση. Τι περιμένουν άραγε;

γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το περιβάλλον γιορτάζει στην Ανάβρα

Ένα άλλο καταναλωτικό πρότυπο είναι εφικτό!

Τοπική ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση

Η Ανάβρα (Γούρα)?

  • Των ΑΠΕ!

  • Της αγάπης στη φύση!

  • Της συλλογικής δουλειάς!

  • Του σεβασμού στην βιοποικιλότητα!

  • Της αξιοποίησης των τοπικών ιδιαιτεροτήτων!

  • Της προώθησης των βιολογικών προϊόντων και της ντόπιας παραγωγής!

Η Kοινότητα της Ανάβρας προσπάθησε, πέτυχε, αλλά? καταργείται από τον Καλλικράτη!

Την Κυριακή 6 Ιουνίου οι βιοκαταναλωτές γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Πάρκο των Πηγών της Γούρας στην Ανάβρα Μαγνησίας. Κάτω από τα πλατάνια, δίπλα στα καθαρά νερά του Ενιπέα, με υπόκρουση τα κελαηδίσματα των πουλιών, με ζυμωτό ψωμί, αγνή φέτα, ελιές, και παραδοσιακή πίτα? όλα ντόπιας βιολογικής παραγωγής!

-----------------------------------

Για την μετάβαση στην Ανάβρα Μαγνησίας:

Με αυτοκίνητο και μέσα μεταφοράς: πατάω εδώ

Aπό την Αθήνα πρόκειται να ναυλωθεί λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7:30 το πρωί της Κυριακής, 6 Ιουνίου από το Πεδίον του Άρεως και το οποίο θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα. Χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση: email@biozo.gr ή με μήνυμα στο κινητό: 697-9734591 αναγράφοντας:

  • Ονοματεπώνυμο,

  • Τηλέφωνο επικοινωνίας και

  • Αριθμό ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση:

www.biozo.gr

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210-522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδες: www.biozo.gr

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

ο τοπικός τύπος για τα διόδια στα Μέγαρα





για το φοινικόπτερο στο Βουρκάρι

Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο

2ο φεστιβάλ περιβάλλοντος

για το χρέος ...


Προσοχή στην παραπλανητική σήμανση!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η φύση δεν παράγει απορρίμματα. Στα φυσικά οικοσυστήματα αυτό που θεωρείται απόβλητο από ένα οργανισμό, αποτελεί χρήσιμη πρώτη ύλη για κάποιον άλλο και έτσι, τίποτα δεν χάνεται και συνεχίζεται αρμονικά ο αέναος κύκλος της ζωής.

Αν η φύση δεν έκανε ανακύκλωση και παρήγαγε σκουπίδια όπως παράγει ο άνθρωπος, δε θα υπήρχε σήμερα ζωή στον πλανήτη. Όλα ξεκινούν από το μυαλό µας. Εάν καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά, αλλά χρήσιμες πρώτες ύλες για τις κατάλληλες βιομηχανίες, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο λάθος είναι η κατάληξη αυτών των υλικών στις χωματερές, µε τεράστιο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό κόστος...περισσότερα

Τα παρακάτω δύο σήματα αν και μοιάζουν μεταξύ τους, διαφέρουν πολύ στην ουσία τους. Το πρώτο αφορά προϊόντα που προέρχονται από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη, ενώ το δεύτερο διατείνεται απλώς πως το προϊόν είναι «ανακυκλώσιμο» (πράγμα που σημαίνει πως το προϊόν αυτό χρησιμοποιεί παρθένες πρώτες ύλες και η μελλοντική ανακύκλωσή του επαφίεται στην καλή βούληση του καταναλωτή).

Ανακυκλωμένο υλικό

Ανακυκλωμένο υλικό

Ανακυκλώσιμο υλικό

...'erratum'

Χθες υπήρξε ανάρτηση στο μπλόγκ μας για μερικές ώρες, με θέμα μια υποτιθέμενη εξαφάνιση παιδιού και την αναζήτηση από τους οικείους του. Η δήθεν έκκληση είχε έλθει με μειλ και αυθόρμητα θεωρήθηκε ειλικρινής. Δυστυχώς η πραγματικότητα που ζούμε δεν είναι τόσο αθώα, αφού ορισμένοι θεωρούν ότι μπορεί να παίζουν με τέτοιου είδους ευαίσθητα ζητήματα. Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας.

Λάβαμε επίσης σχετικό σχόλιο:
η δημοσίευση αυτή δεν ισχύει, σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να επικοινωνείτε με το χαμόγελο του παιδιού στο 1056 που φιλοξενεί το σύστημα amber alert και ελέγχει όλες τις τυχόν καταγγελίες για εξαφάνιση - έχουν συχνά δημιουργηθεί προβλήματα τόσο σε οικογένειες όσο και σε παιδιά που ψευδώς αναφέρονται ως εξαφανισμένα σε μεηλς που κυκλοφορούν...