O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

σκάνδαλο στον ΧΥΤΑ Φυλής.....

Ένα άρθρο από το ιστολόγιο preza.tv με τίτλο: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ;;; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ;;; αποκαλύπτει στοιχεία παό Πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Δοίκησης, που έγινε στη βάση πρόσφατων ελέγχων της ΕΥΕΠ

Βόμβα για τη δημόσια υγεία αποτελεί ο μοναδικός οργανωμένος χώρος απόθεσης απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου. Στοιχεία- σοκ, ακόμη και για απόρριψη ανθρώπινων μελών στον ΧΥΤΑ Φυλής, περιλαμβάνει πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, αλλά και απαγορευμένα υλικά που μολύνουν το περιβάλλον φτάνουν καθημερινά παρανόμως στον ΧΥΤΑ. Στο μεταξύ, σε γειτονικούς χώρους γίνεται ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Οι διαπιστώσεις αυτές περιλαμβάνονται στο πόρισμα που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», βάσει του οποίου ως υπεύθυνοι για την απαράδεκτη λειτουργία του ΧΥΤΑ υποδεικνύονται υπάλληλοι του ΕΣΔΚΝΑ και ιδιωτικές εταιρείες. Ζητείται μάλιστα η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά των υπαλλήλων, καθώς και περαιτέρω έλεγχοι για τη νομιμότητα λειτουργίας ιδιωτικών εταιρειών.
...συνέχεια

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4567891

Δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου

Δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου

δελτίο τύπου του κ.Σταμούλη

Την 07-Ιουνίου-2010 ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Γρηγόρης Σταμούλης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο. Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Νέας Περάμου για ενημέρωση και ανάλογες ενέργειες, ενόψη μάλιστα και της επερχόμενης ενοποίησης των δύο Δήμων.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας προσεκλήθη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Περάμου, ο οποίος μαζί με το Δήμαρχο , κινούμενοι από μεγάλη ευαισθησία, ενδιαφέρον και αγωνία για τους συμπολίτες τους υιοθέτησαν την πρόταση και μάλιστα έθεσαν το υπ’ όψη θέμα ως πρώτη προτεραιότητα στην συζήτηση του Δ.Σ. της 16ης Ιουνίου 2010.
Δυστυχώς η Διοίκηση του Δήμου της πόλης μας ετήρησε «σιγήν ιχθύος» και ούτε καν ασχολήθηκε με το θέμα παρότι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων στις 15 Ιουνίου. Φαίνεται , ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου εκτιμά πως η πόλη των Μεγάρων δεν έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, ότι οι πολίτες της δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν ανάγκη για βοήθεια και στήριξη από τον Δήμο , στο μέτρο των δυνατοτήτων του βέβαια.
Έτσι την Τετάρτη 16 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του Συνδυασμού μας παρέστη στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Νέας Περάμου κι ο επικεφαλής μας έθεσε υπ’ όψη των παρισταμένων συγκεκριμένες προτάσεις με τις οποίες είναι δυνατόν, να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση , που πλήττουν τους συμπολίτες μας. Ο Δήμαρχος της Νέας Περάμου, αφού ευχαρίστησε τον Κο Σταμούλη, ζήτησε τις προτάσεις γραπτώς, καθώς πολλές από αυτές είναι υλοποιήσιμες ενώ μερικές ήδη υλοποιούνται όπως αναφέρθηκε.
Είναι λυπηρό όσο και ανάλγητο, προτάσεις του Συνδυασμού μας που αφορούν το σοβαρό θέμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλους τους συμπολίτες μας, να απορρίπτονται σιωπηρώς από την σημερινή Διοίκηση του Δήμου , μόνο και μόνο επειδή υποβάλλονται από την αντιπολίτευση.


Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
«ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»
http://www.facebook.com/l/da1fdx8Bp4RcCEzyDw9EewAplPQ;www.enosipoliton.gr