O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ελέγχουν και την τοπική αυτοδιοίκηση για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας!

Η δραστηριοποίηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ακούμπησε πλέον και τις πρακτικές των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Πρόσφατα η ΕΥΕΠ έστειλε τον Νομάρχη Φθιώτιδας στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, γιατί μείωσε με δικά του κριτήρια(!!!) τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για ρυπογόνες δραστηριότητες στην περιοχή!
Είναι μια είδηση με ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού φαίνεται ότι και οι συγκεκριμένες τοπικές υπηρεσίες δεν θα μπορούν πια να λειτουργούν υπεράνω νόμων και κανόνων! Δυστυχώς μερικές φορές οι τοπικές αρχές δείχνουν ενδιαφέρον "εξυπηρέτησης" σε πρόσωπα και φίλους ακόμα και όταν οι πράξεις τους είναι καταστρεπτικές για το περιβάλλον! Φαίνεται ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα περνούν πια ανέξοδα!
Ενδιαφέρον έχει αυτή η εξέλιξη!

Δημοσιεύουμε παρακάτω το έγγραφο, που εστάλη από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να ελεγχθεί η ακύρωση και η μείωση των προστίμων από τον Νομάρχη Φθιώτιδας, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που βεβαιώθηκαν από την ΕΥΕΠ και αφορούσαν δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου.
Διαβάστε εδώ

παράσταση απο το Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων

...για το παράνομο κάψιμο καλωδίων στο Βλυχό...



Στις διώξεις του κινήματος κατά των διοδίων απαντάμε με ενότητα και αγώνες- ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΗ , 6 μμ, ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

'ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ' - δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-6-2010

δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου - ερώτηση στη βουλή