O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

"όασις εν αοάσει" : καλλιτεχνικό δρώμενο στο Σκιρώνειο Μουσείο Μεγάρων

ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ

η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" για την ιερά οδό!


Στα λιθόστρωτά της πορεύονταν η ιέρεια και οι πιστοί των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Αποτελούσε την κύρια οδό επικοινωνίας της αρχαίας Αθήνας με την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαιότερων γνωστών δρόμων παγκοσμίως, σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας Ιεράς Οδού, θαμμένο και... ξεχασμένο, «ασφυκτιά» κάτω από το «βάρος» της σύγχρονης οικιστικής δόμησης, σε μια διαδρομή σχεδόν παράλληλη με τη σύγχρονη Ιερά Οδό. περισσότερα εδώ

ο αγώνας ενάντια στα διόδια συνεχίζεται...

...δυστυχώς αυτά γίνονται μόνο στην Βορειοανατολική Αττική! Ελπίζουμε ότι οι πολίτες της Δυτικής Αττικής θα δραστηριοποιηθούν σύντομα σε αυτό το μέτωπο που αφορά την καθημερινότητα όλων μας! Ιδιαίτερα για μας εδώ στα Μέγαρα που ετοιμάζονται να μας κάνουν να πληρώνουμε διόδια για να μετακινηθούμε μέσα στα όρια της ίδιας μας της πόλης!...κερδοσκοπία στον υπέρμετρο βαθμό! ....θα τους αφήσουμε;
διαβάστε τι γίνεται λίγο πιο ...πάνω στην Αττική:


Απελευθερώθηκαν τα διόδια Αφιδνών
Σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου, απελευθερώθηκαν από τις 6 το απόγευμα και για διόμιση ώρες τα διόδια Αφιδνών ως απάντηση στις διώξεις του κινήματος των διοδίων. Στην απελευθέρωση συμμετείχαν οι επιτροπές αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια, η ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού, η επιτροπή αγώνα ενάντια στο χυτά του Γραμματικού και κάτοικοι της περιοχής μαζί με μέλη του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής.Το παρόν έδωσε και αντιπροσωπεία συναγωνιστών απο την Επιτροπή Αγώνα Τραγάνας, νεαρό μέλος της οποίας επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην διανομή φυλλαδίων του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, των επιτροπών αγώνα.
Συνολικά μοιράστηκαν πάνω από 7.000 κάρτες του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ενώ τα μέλη των επιτροπών δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα, απο συμπολιτες μας που μολις ειχαν περασει τα διοδια και ζητουσαν περισσοτερες πληροφοριες για το πως θα γινουν μελη του κινηματος.

Η πολυεθνική εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια των Αφιδνών προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα με επιλεκτικές διώξεις ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος. Οι ανυπόστατες κατηγορίες ξεκινούν από την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καταλήγουν στην παρακώλυση συγκοινωνιών. Φαίνεται δεν γνωρίζουν ότι για εμάς ισχύουν τα λόγια του Φρήντριχ Νίτσε "Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό".
Κυβερνώντες και εταιρίες, τους έχει καταλάβει πανικός καθώς ολοένα και νέα στρώματα, κατοίκων, ενεργοποιημένων πολιτών, επαγγελματικών κλάδων, εξεγείρονται πανελλαδικά και λένε "Δεν πληρώνουμε διόδια".

ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτών'

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ_

τα νέα του δήμου Μεγαρέων

τα_νεα_του_δημου_060710[1]

δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου

Το περιοδικό Monthly Review οργανώνει τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 και ώρα 19:00 συζήτηση με θέμα:

Το μνημόνιο, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
και οι εξελίξεις στην ελληνική κοινωνία

Ομιλητές:
Δημήτρης Βερβεσός, αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Αθηνών
Βασίλης Οικονόμου, ανεξάρτητος βουλευτής
Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής πανεπιστημίου, επιστημονικός δ/ντης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review

Συντονιστής:
Κώστας Μελάς, καθηγητής πανεπιστημίου


Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).