O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

για την προστασία του τείχους και του Βουρκαρίου

Ευχαριστούμε την εφημερίδα "Πνοή" για τα καλά της λόγια! Τέτοια σχόλια αποκαλύπτουν ότι δεν είμαστε 'λίγοι'. Είμαστε πολλοί αυτοί που διεκδικούμε το αυτονόητο: να προστατέψουμε το περιβάλλον που ζούμε, τον τόπο που θα αφήσουμε στα παιδιά μας!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

δελτίο τύπου - "Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών"

ΔΕΛΤΙΟ%20ΤΥΠΟΥ[1]EP

Συνελήφθη κατά συρροήν εμπρηστής για φωτιές στα Μέγαρα!


Συνελήφθη ο εμπρηστής, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε γίνει μόνιμος πονοκέφαλος για τις διωκτικές αρχές, αφού είχε βαλθεί να... εξαφανίσει το πράσινο στη δυτική Αττική.
Πρόκειται για έναν 46χρονο, ο οποίος από το Μάρτιο έως και τις αρχές του Ιουλίου, είχε βάλει πέντε φωτιές σε δασικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, οι οποίες σβήστηκαν έγκαιρα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος.

περισσότερα εδώ

13 Φορείς αντιτίθεται στην επαναλειτουργία του Copa Copana στο Ποικίλο Όρος και προτείνουν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος


Διαβάστε το ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ.

Και άλλες πληροφορίες ΕΔΩ.

http://xpolis.blogspot.com/2010/07/13-copa-copana.html

περιβαλλοντικές ασέλγειες στο ρέμα Μαυρατζά!

Απίθανα και τραγικά όσα καταγγέλλονται (και συνοδεύονται με φωτογραφίες) για αυθαίρετες παρεμβάσεις στο ρέμα Μαυρατζά! Όπως αναφέρει το megarapress σε πρόσφατη ανάρτησή του έχουν γίνει καταπατήσεις, μπαζώματα κλπ σε περιοχή που ανήκει στο δημόσιο!
Περιμέναμε μερικές μέρες για να ακούσουμε κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις από την δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν διαβάσαμε τίποτα.
Οι καταγγελίες -αν και ανώνυμες- πρέπει να απαντηθούν!


διαβάστε την δημοσίευση:

περιβαλλοντική ασέλγια στο ρέμα Μαυρατζά

διαβάστε την ανάρτηση στο http://megara-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_12.html

ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ - ΑΡΠΑΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;


«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται αποδέκτης της αγωνίας γονιών αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι είναι φοβισμένοι λόγω της φημολογίας για την ύπαρξη οργανωμένων κυκλωμάτων αρπαγής-απαγωγής παιδιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια συνεχή αναπαραγωγή ανεπιβεβαίωτων περιστατικών με κοινή υπόθεση αλλά με διαφορετική εκδοχή (περιοχή δράσης, περιγραφή οχήματος απαγωγέων, καταγωγή απαγωγέων κ.ά).

Σκοπός του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η πρόληψη των φαινομένων της εξαφάνισης και της αρπαγής / απαγωγής παιδιών, η άμεση και ουσιαστική συμβολή στις προσπάθειες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, η παροχή στήριξης σε ανήλικους θύματα και στις οικογένειές τους. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού, έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, από τις οποίες έχει ενημερωθεί ότι ουδέποτε έχει καταγραφεί έως σήμερα κύκλωμα αρπαγής - απαγωγής παιδιών στη χώρα μας.


Δυστυχώς, η προσπάθεια κάποιων επιτηδείων να εκμεταλλευθούν την ευαισθησία του κόσμου για τα παιδιά έχει ως απώτερο σκοπό να προκαλούν φόβο και πανικό στους ανυποψίαστους πολίτες.


«
To Χαμόγελο Του Παιδιού», αποδοκιμάζει τις πράξεις αυτές οι οποίες μειώνουν τη σοβαρότητα ενδεχομένων πραγματικών περιστατικών, και εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να μην αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις προτού διασταυρώσουν την εγκυρότητα τέτοιων μηνυμάτων.

διαβάστε και εδώ

'αρπαχτές' και άλλα κωμικοτραγικά στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Διαβάσαμε πρόσφατα κάτι, που θα ήταν να γελάς αν δεν αποκάλυπτε την βάρβαρη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης!... Δημοσιεύτηκε λοιπόν ανάμεσα σε άλλα:
«Για το χρονικό διάστημα από τις 15/4/2009 έως και τις 29/7/2009 ο δήμος προμηθεύτηκε 385 κιλά τσουρέκι, 553 κιλά τυροπιτοειδή, 119,5 κεράσματα, 516 λίτρα αναψυκτικά κτλ. Για τρεις μήνες δηλαδή όλος ο δήμος έτρωγε γλυκά»...

Αλλά μην ανησυχείτε! Αυτά συμβαίνουν αλλού...σε άλλο δήμο!...κάπου μακριά!
Διαβάστε εδώ

ανακοινωση της ΒΙΟΖΩ


Αντισυνταγματικές, αντικοινωνικές, καταστροφικές και αντιανθρώπινες οι αυξήσεις του Φ.Π.Α., παράλληλα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Φ.Π.Α.

Οι Ενώσεις Καταναλωτών θα προασπίσουν την βάναυσα θιγόμενη αξία του ανθρώπου στην Δικαιοσύνη