O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Οι καταγγελίες του ΜΕΓΑΡΑ ΜΜΕ για την αυθαίρετη εκκλησία στα Γεράνεια επιβεβαιώθηκαν από Δασαρχείο και Πολεοδομία!



Ρεπορτάζ: Νίκος Νικόλιζας
ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ!

Αυθαίρετη και με την βούλα του νόμου είναι η εκκλησία η οποία χτίστηκε σε δασικό πευκόφυτο λοφίσκο πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, από την εν λόγω μονή. Μετά τις καταγγελίες του Megara MME blog και την δημοσιοποίηση από την εφημερίδα «Νέα Πνοή» καθώς και το Megara Live ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και το θέμα έχει πάρει το δρόμο της νομίμου οδού.
Άφωνοι έμειναν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι της πολεοδομίας Μεγάρων με την εκκλησία την οποία αντίκρισαν να έχει χτιστεί πάνω στον πευκόφυτο λόφο αλλά και τα πεύκα τα οποία έχουν κοπεί προκειμένου να φτιαχτεί η εκκλησία αλλά και να έχει θέα στην Μονή και στη θάλασσα. Ναι, όπως το διαβάσατε! Έκοψαν τα πεύκα για να υπάρχει καλύτερη θέα. Στις φωτογραφίες που τραβήξαμε σήμερα το πρωί κατά την αυτοψία της πολεοδομίας Μεγάρων διακρίνονται τα όσα αναφέρουμε στο ρεπορτάζ.
«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως έχτισαν την εκκλησία σε μια τόσο δύσβατη περιοχή, όταν το αυτοκίνητο μας 4χ4 ανέβηκε με δυσκολία εδώ πάνω» μας ανέφεραν χαρακτηριστικά. Οι δύο υπάλληλοι της πολεοδομίας έκαναν αυτοψία κατέγραψαν τα πάντα για την εκκλησία και κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου για εξηγήσεις. «Εμείς θα μεταβιβάσουμε το φάκελο της αυτοψίας στην πολεοδομία και αρμόδιος από εδώ και στο εξής είναι ο δήμος για να συνεχίσει την διαδικασία περί αυθαιρέτου που σημαίνει κατεδάφιση».

ΥΓ. Γνωρίζουμε πως κάποιοι θα μας θεωρήσουν αντίχριστους, άθεους, δωδεκαθεϊστές και όλα τα συναφή που λένε όσοι θέλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο νόμος είναι νόμος για όλους! Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πιστεύουμε στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να μην κάνουμε σωστά τη δουλειά μας απέναντι στους νόμους του κράτους και του περιβάλλοντος.
Θυμηθείτε ότι η εν λόγω εκκλησία ολοκληρώθηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την απόφαση της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη να παγώσει οποιαδήποτε οικοδομική άδεια και εργασία στα Γεράνεια Όρη.

το κατάντημα της τοπικής αυτοδιοίκησης...


Διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται σε δικάσιμο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, περίπου 110Δήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ακόμη και βουλευτής.

διαβάστε περισσότερα εδώ

τα νέα του Δήμου Μεγαρέων

TA_NEA_TOY_DHMOY_030810[1]