O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ο «νόμος της σιωπής» επικρατεί στον Ασπρόπυργο σε ό,τι αφορά την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων


Tα αίτια της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σε μονάδα του Ασπρόπυργου που ασχολείται με τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών όπως και επικίνδυνων ή μη αποβλήτων, διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες... αλλά μπορεί να παραμείνουν 'άγνωστα'.... Φαίνεται πως η αποκάλυψη της αλήθειας θα επιβάλλει την τήρηση των κανόνων της περιβαλλοντικής προστασίας, το οποίο θεωρείται περιττό έξοδο για τα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή και κονομάνε καταστρέφοντας ότι έχει απομείνει όρθιο απο το πάλαι ποτέ πανέμορφο περιβάλλον της!

Όπως είχε επισημάνει ο ΣΚΑΪ στην περιοχή του Ασπρόπυργου επικρατεί ο «νόμος της σιωπής» σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων υλικών.

Όμως ιδιαίτερη αποκαλυπτικό είναι το ραδιοφωνικό ρεπορτάζ της ίδιας μέρους του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ. Στο ρεπορτάζ ακούσαμε πολλά και ανησυχητικά α) Γιατί δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας που διαχειρίζεται ανακυκλώσιμα υλικά β) "Κάποιοι άνοιξαν το στόμα τους" γ) Ευθύνες του προηγούμενου Δ/ντη της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ.λπ. δ) Η εταιρεία διαχειρίζεται και τη λάσπη από την Ψυτάλλεια ε) Ο ρόλος του "μπάρμπα από την Κορώνη".
ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ

διαβάστε και σχετικό δημοσίευμα στο http://xpolis.blogspot.com/2010/08/blog-post_12.html

Διαρκής Κίνηση Χαιδαρίου: ανησυχία και κινητοποίηση για μια ακόμα απειλή στη Δυτική Αττική