O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το "ΕΘΝΟΣ" για το Βουρκάρι: Ανάσα ζωής με δίχτυ προστασίας από το ΥΠΕΚΑ



Το "ΕΘΝΟΣ" αφιέρωσε μια σελίδα του στο Βουρκάρι, με αντικείμενο την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναστολή οικοδομικών αδειών στην περιοχή...

Πέρα από την σημασία της απόφασης για την προστασία του Βουρκαρίου, με χαρά μας αντιμετωπίζουμε και μια άλλη πραγματικότητα: Αυτή η δημοσιότητα αναβαθμίζει και την εικόνα των Μεγάρων! Γιατί πως να το κάνουμε,... μια εικόνα είναι περισσότερο από χίλιες λέξεις. Δείτε την σελίδα! Τα Μέγαρα ταυτίζονται στον αναγνώστη με αυτή την πανέμορφη φωτογραφία! Τα Μέγαρα που οραματιζόμαστε: όμορφα, φιλικά στον κάτοικο και τον επισκέπτη, με οικολογική ευαισθησία για μας και τα παιδιά μας!

Αυτό το όραμα εμείς εδώ στα Μέγαρα δεν το διαπραγματευόμαστε! Η προσπάθεια, ο αγώνας μας γίνεται ακόμα πιο συστηματικός και επίμονος!

Να αναστηλωθεί το ιστορικό "Τείχος των Μεγάρων" στην Αγία Τριάδα!


Χρειάζονται πολλά να γίνουν στο ιστορικό τείχος της Μεγαρίδας για την προστασία και την ανάδειξή του. Έργα που οφείλουμε και στο όνομα την προστασίας της ίδιας μας της ιστορίας. Τα περισσότερα από αυτά δεν απαιτούν ιδιαίτερα κονδύλια. Συντονισμός με την Αρχαιολογική Υπηρεσία χρειάζεται και πίεση στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Να περιμένουμε κάποιες ανάλογες κινήσεις απο τον δήμο Μεγαρέων;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

φωτιά στην λίμνη Κουμουνδούρου!


Γύρω στις 11 το πρωί ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, απέναντι από τα διυλιστήρια. Η φωτιά ξεκίνησε από την πλευρά του δρόμου και έφτασε μέχρι την όχθη της λίμνη Κουμουνδούρου, καίγοντας oλόκληρη την αριστερή πλευρά του δάσους. Ένα χρόνο πριν (28/6/09) είχε καεί μέρος του δάσους των ευκαλύπτων της λίμνης Κουμουνδρούρου.

διαβάστε στο
http://xaidari.blogspot.com/

δελτίο τύπου του κ.Σταμούλη

Ti Shmainei o Kallikraths

ανακοίνωση - Λαική Συσπείρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ

Συλλογή υπογραφών για τον Ιστορικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας


Συνεχίζεται η καμπάνια για την διάσωση και αναβάθμιση του ιστορικού χώρου στην Σαλαμίνα! Υπογράψτε εδώ