O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αλκιβιάδης Μπεναρδής: "Ο αγώνας (για το Βουρκάρι) τώρα ΑΡΧΙΖΕΙ..."

εκλογές στον Σύλλογο της Αγίας Τριάδας στο Βουρκάρι

αγια τριαδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση "Τριπλό Μπαϊπάς"




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση "Τριπλό Μπαϊπάς"

Με μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και από την αποδοχή και την ανταπόκριση του κόσμου, όπου οι διερχόμενοι με κορναρίσματα και ζητωκραυγές δήλωναν ότι δεν θα ξαναπληρώσουν διόδια, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση "Τριπλό Μπαϊπάς".

Στα διόδια Ελευσίνας

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την κινητοποίηση:

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην πολύ πετυχημένη δράση που διοργάνωσε σήμερα Κυριακή 3-10-10, το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com). Συγκεκριμένα στις 9.30 πμ άνοιξαν για περίπου 1 ώρα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στα διόδια Αφιδνών. Στη συνέχεια και περίπου για μισή ώρα, άνοιξαν τα διόδια της Αττικής οδού στον κόμβο της Μεταμόρφωσης. Κατόπιν ανοίχτηκαν για 2 ώρες τα διόδια της Ολυμπίας οδού ΑΕ στην Ελευσίνα. Ταυτόχρονα και για δύο ώρες , συναγωνιστές από την Πάτρα απελευθέρωναν τα τοπικά διόδια του Ρίου.

Η όλη δράση ονομάστηκε Τριπλό by pass και έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διώξεις ενάντια στο κίνημα μας εκ μέρους της Ολυμπίας καθώς και της Νέας Οδού. Οι εκφοβιστικές αυτές διώξεις ατσαλώνουν το κίνημα μας. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι μας βγάζει στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν μαζί και δίπλα στις επιτροπές μας, σύλλογοι Μοτοσυκλετιστών (ΛΕΦΚΑ, ΑΝΑΣΑ), η επιτροπή αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, η Ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών Β. Αττικής και Ευβοϊκού, το Stop Cartel, το κίνημα για την αποξήλωση των φονικών διαφημιστικών πινακίδων, η Πρωτοβουλία αγώνα Δυτικής Αττικής- Ελευσίνας «Ελεύθεροι δρόμοι- Ελεύθεροι χώροι για όλους», η Πρωτοβουλία εργαζόμενων στο Μετρό , η Πρωτοβουλία ενάντια στα διόδια Βορείων προαστίων, εργαζόμενοι στις μεταφορές και πλήθος πολιτών.

Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα διόδια από τον Μώλο Φθιώτιδας και την Τραγάνα.

Στην διάρκεια τις εκδήλωσης μοιράστηκαν πολλές χιλιάδες κάρτες του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ . Μεγάλος ενθουσιασμός εκφράστηκε από τους διερχόμενους οδηγούς (με κορναρίσματα και επευφημίες) , αρκετοί από τους οποίους σταματούσαν τα αυτοκίνητα τους και ενώνονταν με τις Επιτροπές μας μοιράζοντας και αυτοί το υλικό μας .

Οι Επιτροπές Αγώνα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για όλο τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη που θα καταλήξουν σε μια Πανελλαδική συνάντηση στα τέλη Νοέμβρη που θα γίνει στον Μώλο Φθιώτιδας.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ- ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δείτε το video από την κινητοποίηση:

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου