O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Υπάρχει διοίκηση στον δήμο;

Σε ένα μήνα θα αναλάβει επισήμως τα ινία της τοπικής διοίκησης ο κ.Μαρινάκης και η δημοτική του παράταξη. Βέβαια τα Μέγαρα συνεχίζουν να υπάρχουν ασχέτως ημερομηνιών. Το ίδιο και τα προβλήματα αυτής της πόλης.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας απίστευτες καταγγελίες για το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού. Συγκεκριμένα έχει γίνει γνωστό ότι αρκετά σπίτια στην περιοχή των Μεγάρων έχουν συνδέσει τις αποχετεύσεις τους με το δίκτυο ομβρίων υδάτων! Πράξη σαφώς παράνομη και βαθιά αντικοινωνική. Πρακτική που ακυρώνει τα όποια θετικά έχει να προσφέρει το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού: την καθαρή θάλασσα δηλαδή, που πρέπει να είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτού του τόπου!

Περιμέναμε κάποια αντίδραση από την δημοτική αρχή. Κάποιες ενέργειες. Τίποτα από αυτά. Λες και δεν υπάρχει διοίκηση, δήμος, υπηρεσίες... Αδιαφορία; Να είναι αυτό το τελευταίο μήνυμα που μας στέλνει η απερχόμενη διοίκηση;

Αλκιβιάδης Μπεναρδής: "Περιβαλλοντικά εγκλήματα στα Μέγαρα"