O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σεμινάριο παρατήρησης πουλιών απο την ΕΟΕ στο Βουρκάρι!


Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει σεμινάριο αναγνώρισης και παρατήρησης υδροβίων πουλιών στο Βουρκάρι την Κυριακή, στα πλαίσια της εκπαίδευσης νέων εθελοντών παρατηρητών.
Η παρατήρηση των πουλιών (γνωστή ως 'birdwatching' στο εξωτερικό, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ασχολία και πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη.
Ευκαιρία να δοκιμάσουμε, εδώ δίπλα στην πόρτα μας.
Ελάτε την Κυριακή στις 11πμ στον Θέογνι. Μετά την παρουσίαση θα πάμε όλοι μαζί στο Βουρκάρι για επιτόπια παρατήρηση μαζί με έμπειρους ορνιθολόγους
Θα είναι ένα ενδιαφέρον πρωινό! Σας το εγγυόμαστε!

η περιπέτεια ενός πουλιού...


Ο Νοέμβριος επεφύλασσε τελείως διαφορετική μοίρα σε δύο όρνια… Και για τα δύο λάβαμε πληροφορίες ότι βρίσκονταν τραυματισμένα στο έδαφος και δεν μπορούσαν να πετάξουν… Το ένα ήταν κοντά στο χωριό Σιδηροχώρι ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε σε ρεματιά κοντά σε ανεμογεννήτριες. Η μοίρα του πρώτου ήταν η επιστροφή του στους αιθέρες, ενώ το δεύτερο θα μείνει για πάντα καθηλωμένο στο έδαφος… Δύο παράλληλες ιστορίες αλλά μόνο ένα happy end.
συνέχεια εδώ

βουλή να βολευόμαστε!.... μας δουλεύουν μια χαρά!

Οι σκέψεις μας για την πράσινη ανάπτυξη και τον βιολογικό των Μεγάρων στην "ΕΙΚΟΝΑ"


Περιοδικό "Εικόνα", τεύχος 104ο, Οκτ.-Νοε.'10

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

"Απελπιστική η οικονομική κατάσταση στο ΝΑΤ"


"Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στην Περιφέρεια Αττικής"