O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

για το όραμα και την προοπτική των Μεγάρων!



Αφορμή γιαυτό το σχόλιο μας έδωσε αναγνώστρια του ιστολογίου μας, που έγραψε με αφορμή την εκδήλωση της Ορνιθολογικής στα Μέγαρα:

"Ωραίο και πολλά υποσχόμενο το bird watching. Ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής εδώ (Κεραμωτή - Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδα κλπ) στηρίζεται εδώ και χρόνια σε αυτό, κυρίως από το εξωτερικό".

Το μήνυμα είναι σαφές. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των εξαιρετικά σημαντικών από οικολογική άποψη περιοχών της Μεγαρίδας, όπως είναι ο υδροβιότοπος του Βουρκαρίου, είναι μια σημαντική προοπτική υγιούς ανάπτυξης για τον τόπο μας. Με διάρκεια και προοπτική. Με όφελος έμμεσο και άμεσο για όλους μας! Χρειάζεται βέβαια σχεδιασμός και αποφασιστικότητα. Χρειάζεται και πολιτική βούληση για να αγνοηθούν οι αντιδράσεις των λίγων εκείνων που θα ήθελαν τα Μέγαρα μια υποβαθμισμένη περιοχή, εύκολη λεία για την ανάπτυξη των ιδιωτικών τους δραστηριοτήτων με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών τους συμφερόντων! Το συμφέρον και οι ανάγκες των πολλών είναι στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ανάπτυξη με προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της ομορφιάς των Μεγάρων.
Γιατί ο τόπος μας μπορεί και πάλι να γίνει το κέντρο του ενδιαφέροντος για όλη την Αττική! Αρκεί να το θελήσουμε και να επιμείνουμε στην υλοποίηση του οράματος.