O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Τα Πράσινα Χριστούγεννα που μας αξίζουν!

Όταν λιώσουν οι πάγοι... πού θα μείνει ο Άη Βασίλης; from GreenpeaceGreece on Vimeo.

η zougla.gr για τα Μέγαρα...




Χριστούγεννα της φτώχειας και της οργής,

Παραμονή των χειρότερων Χριστουγέννων που η χώρα βιώνει από την επόμενη του εμφυλίου.Αχνές αναμνήσεις από τη δεκαετία του 50 για τους μεγαλύτερους, πού σαν παιδιά είχαν τουλάχιστον κάποια προσδοκία μπροστά τους, κάποια προοπτική -έστω κάλπικη -για να ονειρεύονται.

Η απουσία του ονείρου αποτελεί την τωρινή τραγωδία.Μία ολόκληρη γενειά παιδιών,έφηβων και νέων, ξεκινάει τη ζωή της έχοντας βρεθεί σε ένα μπαλκόνι απο το οποιο η μόνη θέα είναι το κενό.Αυτό τούς επεφύλαξε στη χαραυγή της ζωής τους ένα σύστημα ζωής για το οποίο ποτέ δεν ρωτήθηκαν αν ΄θέλουν, Οπως άλλωστε και εμείς οι μεγαλύτεροι.

Το σύστημα αυτό δεν είναι ένας αόριστος ιδεολογικός φαντομάς αλλά η μετουσίωση σε πράξη των επιθυμιών του διεστραμένου ανθρώπινου ΕΓΩ που διψάει για εξουσία,επιβολή και ικανοποίηση μιας απύθμενης απληστίας και εκμετάλλευσης σε βάρος του ανθρώπου με τον οποίον μοιράζεται το ίδιο περιβάλλον.Γιατί όλοι πάνω στη ίδια μπάλα που λέγεται Γή βρεθήκαμε ,γεννημένοι από μία μητέρα, τη μάνα μας,κανένας δεν έχει αποτελέσει εξαίρεση μέχρι σήμερα σε αυτή την πραγματικότητα.Ούτε ο ίδιος ο Χριστός.
συνέχεια εδώ

Και ο Αη Βασίλης ενάντια στα διόδια


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 24 Δεκεμβρίου 2010 συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς από πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών της Πιερίας κατά του απαράδεκτου και παράλογου καθεστώτος των διοδίων στη χώρα μας.

Για τρεις ώρες περίπου ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς έμεινε ανοιχτός, με τις μπάρες σηκωμένες και τα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να καταβάλλουν το απαιτούμενο αντίτιμο. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έδιναν οδηγίες στους οδηγούς και εξηγούσαν, τι σημαίνει το «Δεν πληρώνουμε» που και πως σπρώχνουμε την μπάρα.

Η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε μια ξεχωριστή νότα και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους διερχόμενους οδηγούς. Επικεφαλής της σημερινής εκδήλωσης, κεντρική φιγούρα της δράσης, υπήρξε ο ίδιος ο …Αη Βασίλης, ο οποίος παρά το φόρτο των ημερών, τήρησε την υπόσχεσή του και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ενημέρωσης των διερχόμενων οδηγών και έτσι στήριξε έμπρακτα το κίνημα κατά των διοδίων.

Καταστηματάρχες της Ν. Πιερίας έστησαν ένα μεγάλο τραπέζι με μεζέδες και ντόπιο κρασί και δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί, ιδίως φορτηγών αυτοκινήτων, στους οποίους εκτός από το έντυπο της δράσης «Δεν πληρώνουμε» προσφέρθηκε και ένα μικρό γεύμα από τους βοηθούς του Αγίου.

Η σημερινή κατάληψη μάλλον ήταν η τελευταία γι αυτή τη χρονιά, όχι όμως και η τελευταία για τον αγώνα των ενεργών πολιτών της Πιερίας. Στα άμεσα σχέδιά τους βρίσκονται η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος όπως και καταλήψεις διαρκείας, οι οποίες μάλιστα υπήρξαν αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων μεταξύ των διαδηλωτών.

Μαζί με τις ευχές μας, τις οδηγίες για το σπρώξιμο της μπάρας και δέκα φωτογραφίες της σημερινής δράσης.

Χρόνια Πολλά

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε

  • Χαιρετάμε ευγενικά τον υπάλληλο, τον προσπερνάμε και σταματάμε το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα .
  • Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
  • Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός και όχι προς τα πάνω.
  • Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
  • Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
  • Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Ερωτήσεις στην Βουλή του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλης Οικονόμου

Καταργούνται τα αθλητικά σχολεία


ευχές από την "ΑΠΟΨΗ"