O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κάποιοι δεν ησυχάζουν ούτε στις γιορτές!

οι καλύτερες ευχές μας ολόψυχα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

korydallos.blogspot.com

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

"Η μόνη λύση είναι να σπάσουμε τις αλυσίδες και να τσακίσουμε αυτούς που μας σκλαβώνουν!"
Είναι ο επίλογος της πρώτης ανάρτησης στο blog epitropesdiodiastop πριν ένα χρόνο.
Η εξέλιξη του "δεν πληρώνω" έχει φέρει τους τελευταίους μήνες το site στο top 100 των ελληνικών blog.
Εμείς δεν θα ευχηθούμε στο site Χρόνια Πολλά. Θα ευχηθούμε λίγες να είναι οι μέρες αυτών που οριοθετούν την ζωή μας.

Διαβάστε την πρώτη ανάρτηση. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο επίκαιρη.



Στη μάχη κατά των διοδίων, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι των περιοχών που πλήττονταν άμεσα από το καινούργιο χαράτσι ένιωσαν ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Εν μέσω της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και των εξαγγελιών των κυβερνήσεων http://www.facebook.com/l/75a8fRNMHJkLUGwkBxMhQS-ZuzA;ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ ότι πρέπει να συναινέσουμε όλοι για να βγει η "ΧΩΡΑ" από το αδιέξοδο με σκληρά φορολογικά μέτρα, πάγωμα μισθών και συντάξεων κλπ, έρχεται μια νέα επίθεση στο εισόδημά του κόσμου
Την κρίση αυτή, για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι τράπεζες, οι πολυεθνικές εταιρίες και το μεγάλο κεφάλαιο, σε συνεργασία με τις "δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις" των χωρών του "προηγμένου" οικονομικά κόσμου, καλείται να την πληρώσει ο λαός. Αντίθετα πολυεθνικές εταιρίες, όπως αυτή που εκμεταλλεύεται τους δημοσίους και χιλιοπληρωμένους από τον λαό δρόμους μας, δηλώνουν προϋπολογισμούς με δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη τον χρόνο.
Ο λαός που μάχεται για το αυτονόητο, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση για την ελεύθερη μετακίνησή του μέσα από ένα οδικό δίκτυο της κακιάς ώρας το οποίο έχει ήδη πληρώσει 100 φορές καθώς και για την προστασία του χιλιοπαθημένου περιβάλλοντος ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ!!!! Η πάλη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ με κινήματα από τα κάτω από όλη την Ελλάδα. Όπλο όλων μας η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!! Η διάχυτη γκρίνια και μεμψιμοιρία της ατομικότητας του καθενός έδωσε τη θέση της σε έναν ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ! Τα καπελώματα και η λογική διαχείρισης του αγωνα των πολλών από τους διάφορους πολιτικάντηδες και τοπικούς παραγοντίσκους που θα πούλαγαν και την ψυχή τους για ένα κόκκαλο κεντρικής εξουσίας έδωσαν τη θέση τους σε ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ με πολίτες, εργαζομένους και αγωνιστές όλης της χωράς που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ενέργειες και κινητοποιήσεις όπως η ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ως αντίδραση στην ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ απαγόρευση της διέλευσης των οδηγών που αρνούνταν να σκύψουν το κεφάλι και άσκηση ψυχολογικής βίας από το προσωπικό της εταιρίας, ήταν προϊόντα ομόφωνων πολίτικων αποφάσεων των λαϊκών συνελεύσεων και των ανοικτών συντονιστικών επιτροπών. Προήλθαν μέσα από συζητήσεις και ζυμώσεις μεταξύ του κόσμου και ΟΧΙ από τα πάνω με ντιρεκτίβες και φιρμάνια.
Η συνεργασία των κεφαλαιοκρατών με τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν είναι δεδομένη και πάγια. Έτσι και στην περίπτωση αυτή κινητοποίησαν ακαριαία οπότε χρειάστηκε τον κατασταλτικό τους μηχανισμό, την αστυνομία, για να προβεί στα "απαραίτητα" και να δώσει το στίγμα. Παρόλα αυτά ο κόσμος ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ... ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... Το κράτος θεωρεί την κινητοποίησή του λαού γεγονός που θέτει σε ανασφάλεια την κοινωνική ειρήνη. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!!
Η κοινωνική ειρηνη που έχουν σχεδιάσει οι κυβερνώντες προκείμενου να συνεχίσουν οι ελάχιστοι κατέχοντες να ασελγούν πάνω στους πολλούς σε όλον τον κόσμο ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΕΙ!!! Η ειρήνη της εκμετάλλευσης του ανθρώπου, της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων του και της καταστροφής του φυσικού του περιβάλλοντος δεν λέγεται ειρήνη αλλά σκλαβιά. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ!!!

http://www.facebook.com/l/75a8fyL1WnDq7licNxOpej5yAvg;epitropesdiodiastop.blogspot.com/
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΚΑΡ και ΝΙΣΟΣ"

‘‘Στα πρόσφατα δημοσιεύματα εις τον τοπικό τύπο που αφορούσαν στην απομάκρυνση του εργοστασίου ασφαλτομίγματος της Εταιρείας Άκτωρος από του κόμβου της Εθνικής Οδού-γέφυρα Πάχης, δεν ανεφέρθη ότι στις διαδικασίες απομάκρυνσης ενεπλάκει ενεργά και άμεσα το πολιτικό / εκπολιτιστικό σωματείο Μεγάρων «ΚΑΡ και ΝΙΣΟΣ». Τα ανωτέρω εις αποκατάσταση των πραγμάτων.’’


Εκ του σωματείου «ΚΑΡ και ΝΙΣΟΣ»

ευχές από την Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου

Η ζωή δεν μετριέται από
τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,
αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν
την ανάσα…
Τις ευχές μου από καρδιάς,
για ένα συγκλονιστικό 2011

Ευγενία