O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ανεξέλεγκτη ρίψη βοθρολυμάτων στον Μεγαρικό κάμπο...

Για μια ακόμα φορά επισημαίνεται από τον τοπικό τύπο το πρόβλημα της ρύπανσης και συνεπαγόμενης υποβάθμισης του Μεγαρικού κάμπου, από ανεξέλεγκτες παράνομες και αήθεις πρακτικές. Σκουπίδια, μπάζα, βοθρολύματα διασκορπίζονται στην ευρύτερη περιοχή!

Οι ενέργειες αυτές είναι βέβαια υποδηλωτικές του ηθικού και πνευματικού επιπέδου των προσώπων που τις εκτελούν. Είναι όμως και δηλωτικές μιας κατάστασης συγκεκαλυμμένης ανοχής που για χρόνια αποτελούσε μια πραγματικότητα στην περιοχή των Μεγάρων. Έτσι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση επιβίωσε και επεκτάθηκε.
Αυτή είναι η αρνητική πλευρά της πραγματικότητας.

Βλέπουμε όμως ότι αυτά πια δεν περνούν απαρατήρητα. Πολύ δε περισσότερο, προκαλούν πλέον την οργή και τον αποτροπιασμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που κατοικούν αυτό τον τόπο. Και αυτή είναι η θετική όψη της κατάστασης.

Ας μετατρέψουμε αυτή την οργή σε συγκροτημένη αντίδραση. Ας ανατρέψουμε, με την μή-ανοχή μας, τις αντικοινωνικές εγωιστικές και εγωκεντρικές πρακτικές. Ας πιέσουμε τους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες να πράξουν πια, και με αποτελεσματικό τρόπο. Με μαζική και καθολική αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε τα Μέγαρα που αξίζει να ζούμε.
Η προστασία και αναβάθμιση των Μεγάρων βρίσκεται και στα δικά μας χέρια.



από τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Κύριοι, σας αποστέλλουμε τη "Νέα Πνοή" που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα λόγω εορτής Θεοφανείων!
Όπως θα διαπιστώσετε και στο κεντρικό θέμα του εξωφύλλου μας, οι αγωγές προς τον δήμο Μεγάρων για εξόφληση χρεών προς τρίτους πέφτουν βροχή. Μέσα θα δείτε και τα νέα έγγραφα ντοκουμέντα των αγωγών καθώς και πολλά άλλα θέματα που πραγματικά θα εντυπωσιάσουν τους αναγνώστες
Καλή δύναμη Καλό κουράγιο
"Νέα Πνοή Πληροφόρησης

διόδια; ...όχι ευχαριστώ!

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 5/1/2011

Μας φοβούνται – Δεν τους φοβόμαστε

Το κίνημα κατά των διοδίων συνεχώς διογκώνεται και οι εταιρείες βρίσκονται σε πανικό. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι (βλ. Υπουργείο Μεταφορών) διαδίδουν ότι ετοιμάζουν μια άδικη και παράνομη ρύθμιση ώστε να αντιμετωπίσουν το πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στους ιδιώτες και εν πολλοίς αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους.

Ο χαρακτηρισμός των διοδίων ως «δημοσίων εσόδων» ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο, είναι παράλογος, άδικος και παράνομος διότι τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Εξίσου παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βαφτίζει αυτοκινητόδρομους.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

Όπως καταφέραμε να ακυρώσουμε την απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει τον κρατικό μηχανισμό και την ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία των ιδιωτικών εταιριών, όπως κερδίσαμε τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στα αυθαίρετα της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, όπως ματαιώσαμε την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ΚΑΙ αυτή τη φορά συνεχίζουμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα!

Προκαλούμε τους θρασύτατους μεγαλοεργολάβους να πάμε στα δικαστήρια ώστε να συναντηθούμε μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ποιος είναι ο παράνομος… Όταν ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται δημοσίως, ότι οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους υλοποιήθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή».

Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τους αεριτζήδες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους! Συνεχίζουμε, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και καλούμε όλους τους πολίτες να μην πληρώνει κανείς το χαράτσι διοδίων.

Όλοι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ. στην κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα!

______________________________________________________________________________________________________________

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Θεσσαλονίκη: 6974479243
  • Πιερία: 6973380700
  • Γιάννενα: 6972255216
  • Θεσσαλία: 6976864058
  • Φθιώτιδα: 6944749515, 6979115156
  • Αφίδνες: 6944298970,
  • Αττική: 6974072825, 6972738059
  • Πελοπόννησος: 6936730668
  • Πάτρα: 6973426334