O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

νέες δράσεις απο την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Ανακοινώσεις για τα μέλη!EOE

η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την διαχείρηση των απορριμάτων


παρέμβαση επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τα διόδια σε Αφίδνες, Καπανδρίτι, Μαλακάσα

παρέμβαση επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τα διόδια σε Αφίδνες, Καπανδρίτι, Μαλακάσα

Θέμα νομιμότητας θέτουν εμμέσως οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την κατασκευή των σταθμών διοδίων στις Αφίδνες, στο Καπανδρίτι και στη Μαλακάσα, δικαιώνοντας τις Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζόμενων Ενάντια στα Διόδια.

Συγκεκριμένα, οι επιθεωρητές ζητούν από την κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας, δεκατέσσερις μελέτες και εγκρίσεις, και κατ’ επέκταση θεσμική τεκμηρίωση, σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις του νόμου 3555/2007, που κυρώνει τη σύμβαση των έργων, κατισχύουν των άρθρων του προεδρικού διατάγματος 1979, τα οποία διέπουν τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.

http://oikomargarita.blogspot.com/2011/03/blog-post_8506.html


η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την ημέρα της γυναίκας

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε στις ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου 1909. Καθιερώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κίνημα, προκειμένου να τιμηθούν οι γυναίκες εργαζόμενες σε βιομηχανία ρούχων της Νέας Υόρκης, οι οποίες στις 8 Μαρτίου 1857 έκαναν απεργία απαιτώντας ίση αμοιβή για ίση εργασία με τους άντρες. Η απεργία διαλύθηκε βίαια από την Αστυνομία της πόλης. Το γυναικείο εργατικό κίνημα είχε όμως γεννηθεί. Ένας σκληρός αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, αλλά και στην εκτός εργασίας ζωή της, ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.


συνέχεια εδώ

Πυροβολούν από παντού την δόμηση σε Natura και νησιά

Πυροβολούν από παντού την δόμηση σε Natura και νησιά

Κλίμα αμφισβήτησης και οξείας αντιπαράθεσης καλλιεργούν οι διατάξεις για την δόμηση στις Natura περιοχές και τα νησιά, προκαλώντας την συστράτευση πράσινων και γαλάζιων βουλευτών που ξιφουλκούν εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Το πιο κρίσιμο ραντεβού δίνει την ερχόμενη εβδομάδα με τους «πράσινους» βουλευτές η κυρία Μπιρμπίλη, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της βουλής την τελική ρύθμιση για τις Natura περιοχές.
Οι πιέσεις που δέχεται είναι πολύ μεγάλες αφού οι βουλευτές προσπαθούν να την πείσουν να επιτρέψει τη δόμηση στα εντός ορίων οικισμών ακόμη και στα 2 στρέμματα! Εάν τελικά η υπουργός συναινέσει τότε θα έχει «παραδοθεί» άνευ όρων στην κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος, που την πολεμά λυσσαλέα.