O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Απέσυραν το παλιό αλλά τώρα προωθούν προς ψήφιση νέο αγκυροβόλιο στην Πάχη!!!!!


Απέσυραν το προηγούμενο σχέδιο, αλλά τώρα επιχειρούν να προωθήσουν νέο σχέδιο αγκυροβολίου στον κόλπο της Πάχης! Όπως προκύπτει από το δημοσιευόμενο σήμερα έγγραφο, φαίνεται ότι προσπαθούν να επιβάλλουν το αγκυροβόλιο από την πίσω πόρτα στα μουλωχτά! Μειώνουν δήθεν τον αριθμό των πλοίων από πέντε σε τρία και παρουσιάζουν το σχέδιο ως νέο!

Η προσπάθεια αυτή είναι ένας καθαρός εμπαιγμός τόσο προς τον Δήμο Μεγαρέων, που με ομόφωνη απόφαση έχει κρίνει απαράδεκτο το αγκυροβόλιο στην Πάχη, όσο και προς όλο το λαό της Μεγαρίδας που προσβλέπει επιτέλους να δει να ανοίγεται ορίζοντας βελτίωσης του περιβάλλοντος και των συνθηκών της ζωής του. Αντί γι αυτό βλέπουμε μια επίμονη προσπάθεια να μας σύρουν στην εξαθλίωση και την υποβάθμιση. Εποφθαλμιούν τις ακτές μας για να μετατραπούν σε ένα απέραντο βούρκο και να εξυπηρετήσουν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.

Ως εδώ! Ο Δήμος πρέπει άμεσα να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίσει συγκεκριμένες δυναμικές κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα με επείγουσες παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια Αττικής και παραστάσεις στο Υπουργείο. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγική φαρσοκωμωδία!

Η παραλιακή Μεγαρίδα είναι και θα παραμείνει τόπος αναψυχής. Τόπος για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής. Δεν θα γίνει βορά των όποιων συμφερόντων!

Εδώ και τώρα συναγερμός σε όλα τα Μέγαρα! Να υπερασπιστούμε τον τόπο μας!



Διαβάστε το επίσημο έγγραφο που σήμερα δημοσιεύει το vourkari.blogspot.com :





Βουρκάρι: Το "στέκι" των Φλαμίγκο!! - Τυχαίο; Δεν νομίζω!!

Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων 30/03/2011:




Το ερώτημα του Β. Οικονόμου για το θέμα του αγκυροβολίου στην Πάχη

"...Προφανώς θέλετε να αποκόψετε τον Δήμο Μεγαρέων από τις δυνατότητες που έχει να ακολουθήσει μια ήπια τουριστική και οικιστική ανάπτυξη στηριζόμενος στο φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και να του επιβάλλεται μια ανάπτυξη μόλυνσης, ρύπανσης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στα πρότυπα του Περάματος, του Σκαραμαγκά και του Θριασίου Πεδίου..."
Βασίλης Οικονόμου

Μεγαρικός Τύπος, 24/03/2011, σελ.23

Επικαιρότητα, 22/03/2011, σελ.7

Ανοιχτή πρόσκληση Φιλοζωϊκού Σωματείου Μεγάρων & Νέας Περάμου

δελτίο τύπου - "Λαική Συσπείρωση" Ελευσίνας



Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί σε Ελευσίνα και Μαγούλα

Ζητάμε να γίνει άμεσα συζήτηση για «τα προβλήματα των παιδικών σταθμών και την ανυπαρξία βρεφονηπιακού σταθμού» σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας

δελτίο τύπου του κ. Π. Ασπραδάκη

Ο Παντελής Ασπραδάκης εισηγητής του

νομοσχεδίου περί οπλοκατοχής


Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής:

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

Κόβονται με εντολή της τρόικα οι ΕΠΟΠ κατά 30%;

δελτίο τύπου του κ. Α.Ντινόπουλου

Σας στέλνουμε δελτίο τύπου- απάντηση του Αργύρη Ντινόπουλου στα όσα ισχυρίστηκε σήμερα ( τόσο στην Βουλή όσο και δια του γραφείου τύπου το ΟΠΑΠ) ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιάννης Σπανουδάκης.

δελτίο τύπου του κ. Γ.Ανατολάκη

Έχει σταματήσει ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία