O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: "Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να δεχθούμε αγκυροβόλιο στον ευρύτερο κόλπο των Μεγάρων"



Είναι σαφείς οι παρακάτω, δημοσιευμένες στον τοπικό τύπο, δεσμεύσεις του δημάρχου κ.Μαρινάκη. Περιμένουμε τις επόμενες ενέργειες τις οποίες έχει εξαγγείλει η δημοτική αρχή:

  • την διαπαραταξιακή συνάντηση με τον Υπουργό
  • την διοργάνωση των κινητοποιήσεων στην Πάχη

Είναι πολύ θετικό ότι στο θέμα αυτό έχει δημιουργηθεί ένα παν-Μεγαρικό μέτωπο. Χωρίς μισόλογα και "μέσες λύσεις" απαιτούμε:

ΟΧΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!


Φύση και Πολιτισμός μαζί στο Βουρκάρι!

Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων 3-4-2011:
Πέντε φλαμίγκο και ένας λευκοτσικνιάς με φόντο το ιστορικό "Τείχος των Μεγάρων"!

Το πρώτο μονοπάτι για άτομα με προβλήματα όρασης είναι πλέον γεγονός στον υγρότοπο της Βραυρώνας!

Το πρώτο μονοπάτι στην Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης είναι πλέον πραγματικότητα στον υγρότοπο της Βραυρώνας! Τα εγκαίνια του μονοπατιού θα γίνουν την Τετάρτη 06 Απριλίου 2011 στις 11.00 πμ.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα μονοπάτι τέτοιων χαρακτηριστικών στην Πατρίδα μας και αποτελεί το αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας της Ορνιθολογικής και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, στα πλαίσια του Προγράμματος Προστασίας και Ανάδειξης του Υγροτόπου της Βραυρώνας.

Το μονοπάτι ξεκινά από το Μουσείο της Βραυρώνας, συνεχίζει ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου και καταλήγει λίγο μετά τον ποταμό Ερασίνο. Το συνολικό μήκος του είναι 500 μ. και είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ξενάγησης για άτομα με προβλήματα όρασης. Περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες και ανάγλυφα σχεδιασμένες πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος καθώς και σύστημα προσανατολισμού. Επίσης περιλαμβάνει και ηχο-ακουστικό σύστημα, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να ακούει ήχους των χαρακτηριστικών πουλιών του υγροτόπου.

Το μονοπάτι είναι επίσης συμβατό και για βλέποντες, και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και για παιδιά, γι' αυτό και αποτελεί έναν επιπρόσθετο καλό λόγο για να επισκεφθείτε τον υγρότοπο της Βραυρώνας και να «δείτε» τη φύση που φιλοξενεί με άλλα μάτια!

Το Πρόγραμμα Προστασίας και Ανάδειξης του Υγροτόπου της Βραυρώνας υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκόπουλου.

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Βασ. Ηρακλείου 24, Αθήνα 10682
Τηλ: 210-8228704, εσωτ. 118. Φαξ: 210-8227937
Ρούλα Τρίγκου
Συντονίστρια Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης Δράσεων Διατήρησης
e-mail: rtrigou@ornithologiki.gr

Ακολουθούν φωτογραφίες από το αρχείο του vourkari.blogspot.com με τέτοιου είδους κατασκευές σε άλλους υγρότοπους:





Ανοιχτό κάλεσμα για ανακύκλωση από την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων - Α.Ο. Κούρος

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

Δελτίο Τύπου "Ανεξέλεγκτη καύση ελαστικών στη Δυτική Αττική"



άρθρο του κ.Οικονόμου στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

δελτίο τύπου: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

στην "Αττική Περιφέρεια"...

Διαβάστε σήμερα στην ανανεωμένη "Αττική Περιφέρεια"
Πατήστε
εδώ για να ξεφυλίσσετε ηλεκτρονικά την εφημερίδα




Δελτίο Τύπου: Ο Παντελής Ασπραδάκης υπέρ του τοπικού Τύπου

Παρέμβαση υπέρ του τοπικού Τύπου έκανε ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παντελής Ασπραδάκης στην Υποεπιτροπή Αθλητισμού της Βουλής (παρουσία τόσο του Προέδρου όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ) ζητώντας να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση των εφημερίδων της Περιφέρειας Αττικής, σε ότι αφορά τις διαφημιστικές καταχωρίσεις του ΟΠΑΠ.