O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Από την "Ημερίδα για τον Εθελοντισμό" στα Μέγαρα


Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 8.00μμ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Πανευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα: "Ημερίδα για τον Εθελοντισμό", με οργανωτή την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Μεγάρων) και ομιλητές εκπροσώπους από τις ακόλουθες πολύ σημαντικές εθελοντικές οργανώσεις:
- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,
- Το Χαμόγελο του Παιδιού,
- Οι Γιατροί του Κόσμου,
- Η Ιεραποστολική Συνοδοιπορία.
Στην πραγματικά πολύ όμορφη, σεμνή, πρωτοπόρα και ουσιαστική εκδήλωση έγινε σύντομη παρουσίαση των πολύμορφων και ποικίλων κοινωνικών δράσεων προσφοράς κάθε μιας από τις ανωτέρω οργανώσεις και κυρίως αναπτύχθηκε η σημασία, η αναγκαιότητα και η αξία του εθελοντισμού κάθε μορφής και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.
Στην εκδήλωση αυτή προσκλήθηκαν εκτός των άλλων και οι εθελοντικές οργανώσεις των Μεγάρων, ανάμεσά τους και ο Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα "Ενημέρωση" - Άγγελος Δ. Βασίλαινας, ενώ χορηγός της εκδήλωσης το κέντρο "Le Mirage" - Μουρτζούκος Σ. Ιωάννης.


Ο νανοφυλλοσκόπος παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα



Το προηγούμενο Σάββατο ο Μιχάλης Κωτσάκης παρατήρησε πρώτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα Νανοφυλοσκόπο (Phylloscopus proregulus). Αυτό είναι το 444ο είδος για την χώρα μας και μάλιστα παρατηρήθηκε στην Αθήκα και συγκεκριμένα στον Υμηττό. Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα και παρά το ότι η παρατήρηση πουλιών δεν είναι τόσο γνωστό χόμπι στη χώρα μας, την Κυριακή πολλοί παρατηρητές και φωτογράφοι πήγαν στο σημείο και κατάφεραν να δουν το πουλάκι. Δυστυχώς ήμουν εκτός Αθηνών χωρίς πρόσβαση στο Internet όλο το Σαββατοκύριακο, οπότε δεν πήγα την Κυριακή. Τη Δευτέρα όμως αμέσως μετά από το γραφείο ανέβηκα στον Υμηττό. Εκεί βρήκα αρκετούς ακόμα παρατηρητές και φωτογράφους και είχαμε την τύχη να το παρατηρήσουμε για πάνω από μισή ώρα. Ήταν πολύ δύσκολο να το φωτογραφίσει κανείς, μιας και πηδούσε από δέντρο σε δέντρο και χωνόταν συνέχεια μέσα στα κλαδιά, αλλά στο τέλος κατάφερα να βγάλω 2-3 αξιοπρεπείς φωτογραφίες.
Διαβάστε περισσότερα στο Petros Nature Photography

εδώ

και εδώ

και εδώ


Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων - το ωράριο το Πάσχα

Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του αλσυλλίου στο Φόρο από τον "Κούρο"

Συνεχής η προσφορά της κ. Έλεν Γουίν για την προστασία των αδέσποτων

Πασχαλινές αγορές με άποψη και...ιδιαίτερη αξία!


Με ένα απλό κλικ ανακαλύψτε τη νέα συλλογή προϊόντων WWF και κάντε τις πασχαλινές αγορές σας!

http://issuu.com/wwf-greece/docs/wwf-products

Ξύλινα παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια, κάρτες, άλμπουμ, κορνίζες, τσάντες, ομπρέλες, σακίδια, μπλουζάκια, εκδόσεις και άλλα προϊόντα WWF, σας περιμένουν σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα γραφεία του WWF Ελλάς Φιλελλήνων 26- Αθήνα και στο Κέντρο Ενημέρωσης Παπίγκου στο Μικρό Πάπιγκο Ιωαννίνων.

Φέτος το Πάσχα χαρίστε στους αγαπημένους σας προϊόντα WWF και χαρίστε έτσι ...μία ανάσα στον πλανήτη μας!

Από όλους εμάς στο WWF Ελλάς, Καλό Πάσχα!

Ανακοίνωση ΠΟΕ- ΟΤΑ για τα θλιβερά γεγονότα στον ΧΥΤΑ Φυλής


Τα θλιβερά επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής 8 Απριλίου 2011 που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων και το σοβαρό τραυματισμό ακόμη τριών, μετά από συγκρούσεις μεταξύ Ρομά και Πακιστανών, αναδεικνύει την επικίνδυνη κατάσταση η οποία επικρατεί στο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.

περισσότερα εδώ


ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Σας στέλνω τα συνημμένα που αφορά στην φόρτωση τοξικών κι επικίνδυνων απόβλητων (κυρίως λάσπες από τα διυλιστήρια της ΠΕΤΡΟΛΑ και του Ασπροπύργου) στο Λιμάνι της Ελευσίνας με προορισμό την Σουηδία. Ο κίνδυνος να μετατραπεί το Λιμάνι της Ελευσίνας σε πύλη εισόδου και εξόδου τοξικών κι επικίνδυνων αποβλήτων είναι όχι μόνο ορατός αλλά άμεσος. Ας αντιδράσουμε όλοι τώρα.

Χρήστος Χρηστάκης