O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Επιμονή Χρ. Παπουτσή στη δημιουργία αγκυροβολίου στην Πάχη!!!



"Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγική φαρσοκωμωδία!"

Μαλιαμάνης Άγγελος: "Η Πάχη στο σφυρί!!"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνάντησης για κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών Αττικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 14/4, πραγματοποιήθηκε στον ΕΚΧ “Βοτανικό Κήπο” της Πετρούπολης εκδήλωση - συζήτηση για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική, με θέμα: “Καύση: άλλο ένα έγκλημα στη Φυλή”. Παραβρέθηκαν μέλη επιτροπών αγώνα και άλλων συλλογικοτήτων από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, την Κερατέα, το Γραμματικό - Μαραθώνα, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της Αττικής.

Υπήρξε καθολική καταδίκη του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και του τρόπου με τον οποίο επιδιώκεται να υλοποιηθεί στη Φυλή, στην Κερατέα και το Γραμματικό. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η καταδίκη της διαφαινόμενης εισαγωγής της καύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο. Ενώ διάχυτη ήταν η διάθεση για την παραπέρα ανάδειξη του υπερτοπικού χαρακτήρα του προβλήματος και τη διεύρυνση του αγώνα σε παναττικό επίπεδο, με τους πιο πρόσφορους τρόπους.

Με βάση τα παραπάνω, και με την ιδιότητα των διοργανωτών της συγκεκριμένης συζήτησης, ο “Βοτανικός Κήπος” Πετρούπολης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει τις επιτροπές αγώνα και τις συλλογικότητες της Αττικής, που εμπλέκονται ή απλά ενδιαφέρονται για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε:

Συνάντηση

την Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 7 μ.μ.,

στο “Βοτανικό Κήπο” Πετρούπολης

με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για το παρόν και το μέλλον των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης κοινών δράσεων.

15/4/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ “Βοτανικός Κήπος”

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

http://www.votanikoskipos.blogspot.com

votanikoskipos@gmail.com

Πως έρχεστε: Λεωφορεία: 700 από σταθμό Αγ. Αντωνίου και Α11, Β11 από σταθμό Αττική (κατεβαίνετε στάση "Παλαιό Τέρμα")

Χάρτης τοποθεσίας Βοτανικού Κήπου