O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η κ. Κατερίνα Πιπιλή ζητά εξηγήσεις από τον Περιφερειάρχη για το θέμα του αγκυροβολίου

Το βέβαιο είναι ότι το θέμα του αγκυροβολίου στην Πάχη δεν έχει λήξει! Η απειλή παραμένει ακόμα.

Και η απειλή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο τον παραλιακό κόλπο των Μεγάρων. Είναι υπόθεση όλης της περιοχής. Είναι με άλλα λόγια κομβικό σημείο αναφοράς για το που τραβάμε. Προς μια κατεύθυνση υποβάθμισης και συνεχιζόμενης απαξίωσης των Μεγάρων ή προς μια κατεύθυνση αναβάθμισης και βελτίωσης των γενικότερων περιβαλλοντικών συνθηκών στην περιοχή;

Τα τελευταία χρόνια μετρούσαμε μόνο τραύματα στο περιβάλλον του τόπου μας: δεξαμενές πετρελαίου, αγωγοί φυσικού αερίου, εγκαταστάσεις στη Ρεβυθούσα κ.α. Είναι αυτή τάχα η "ανάπτυξη" που επιζητούμε τελικά για την ευρύτερη περιοχή μας; Είναι αυτό το όραμά μας για την παρακαταθήκη που επιθυμούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενεές;

Αν όχι, τότε έχουμε χρέος να παλέψουμε για τον τόπο μας! Για τον τόπο που γεννηθήκαμε, για τον τόπο που ζούμε, για τον τόπο που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, για τον τόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας! Για τον τόπο που αγαπάμε!

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για τα όνειρά μας!
Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!
Είναι στο χέρι μας!


"Το Χαμόγελο του Παιδιού" επισκέφθηκε και πάλι τα Μέγαρα!

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", με ιδρυτή τον μικρό Ανδρέα Γιαννόπουλο ένα 10χρονο αγόρι που δεν είναι πια μαζί μας αλλά είχε ως όραμα και όνειρο να έχουν όλα τα παιδιά ένα Χαμόγελο, ιδρύθηκε το 1995 και από τότε μέχρι σήμερα πιστό στην παρακαταθήκη που άφησε ο Ανδρέας προσπαθεί να καλύψει αδιάλειπτα, άμεσα, και αποτελεσματικά, κάθε ανάγκη που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αναπτύσσοντας ένα ευρύτατο φάσμα δράσεων που όλοι γνωρίζουμε.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι από το 1 ευρώ που προσφέρουμε στον Οργανισμό, τα 90 λεπτά αξιοποιούνται απευθείας για τον σκοπό για τον οποίο και εξαρχής προσφέρονται, αφού μόλις το 10% των εσόδων του δαπανάται σε διοικητικές δαπάνες!
Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών που καλείται να καλύψει "Το Χαμόγελο του Παιδιού" καθιστούν -ειδικά στις μέρες μας- αληθινό θησαυρό και την παραμικρή μας προσφορά.
Καλώντας λοιπόν στο 14545 από όλα τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας με χρέωση 2,27€/κλήση,
και από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE, VODAFONE, WIND) με χρέωση 2,46€/κλήση ή
στέλνοντας με SMS τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO στο 54020 με χρέωση 2,46€/SMS το βοηθάμε να συνεχίσει την πραγματικά πολύμορφη και ανεκτίμητη δράση του.



Το Σωματείο "Καρ & Νίσος" για αγκυροβόλιο και χωροταξικό

Ρεπορτάζ για την εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα Μέγαρα