O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του υγροβιοτόπου Βουρκάρι Μεγάρων

Δημοσιεύουμε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που έχει εκπονηθεί και εγκριθεί ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ). Όπως έχουμε κάνει γνωστό, το σχέδιο αυτό έχει ήδη αποσταλεί για γνωμοδότηση στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μηνός.

Σήμερα το απόγευμα το σχέδιο ΠΔ θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων, όπου και αναμένεται να γίνει ομόφωνα δεκτό επί της αρχής. Ο "Φορέας των Συλλόγων για την Προστασία του Βουρκαρίου" έχει δημοσιεύσει δύο βελτιωτικές προτάσεις τις οποίες και θα υποστηρίξουμε στη σημερινή συνεδρίαση οι οποίες αφορούν:
  • στην πλήρη κατάργηση της βιομηχανικής ζώνης στο Βουρκάρι, και
  • στη μείωση του προβλεπόμενου χρόνου λειτουργίας των υπαρχουσών βιομηχανιών στην περιοχή.

Θεωρούμε ότι χωρίς αυτές τις σημαντικές αλλαγές θα συνεχιστεί (και μετά την έκδοση του ΠΔ, έστω και σε περιορισμένη έκταση), η καταστροφή του εναπομείναντος χερσαίου τμήματος του υγροβιοτόπου, αφού θα δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης και νέων μονάδων σε μικρή περιοχή του.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΥΡΚΑΡΙ (1)

Το συγκεκριμένο σχέδιο ΠΔ έχει αναρτηθεί και στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" (στα πλαίσια της πολιτικής του open gov) :
http://et.diavgeia.gov.gr

δελτίο τύπου - "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ"


Ένα μικρό αρκουδάκι, μόλις 2 μηνών, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου στην περιοχή του Άργους Ορεστικού.

Η ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έστησε ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς του μικρού με μεγάλη προσοχή και χωρίς την παρουσία των κατοίκων σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε. Περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό θα βρείτε στο δελτίο τύπου.


δελτίο τύπου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - δελτίο τύπου

δελτίο τύπου του βουλευτή κ. Γ.Ανατολάκη