O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Π.Κ. ΣΥΝ Μεγάρων & Ν.Περάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσφατα, για ακόμα μία φορά, γίναμε μάρτυρες ενός παραλίγο τραγικού συμβάντος στην περιοχή μας: της αναγκαστικής προσγείωσης σε ελαιώνα, σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλεως, ενός ελικοπτέρου τύπου Apache, λόγω φωτιάς που προκλήθηκε σε αυτό κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του πτήσης. Ευτυχώς χωρίς να προκληθεί τραυματισμός πληρώματος ή πολιτών.
Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μοιραία πτώση, πέρσι, ενός ελικοπτέρου ιδίου τύπου εντός του ελικοδρομίου των Μεγάρων, καθώς και στις δύο ακόμα πτώσεις μικρών εκπαιδευτικών αεροπλάνων, ενός κοντά στο Πόρτο Χέλι -με τραγική δυστυχώς κατάληξη- και του άλλου σε αγρόκτημα στον κάμπο των Μεγάρων που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των πιλότων.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, υπάρχει η απολύτως δικαιολογημένη απαίτηση για ΑΜΕΣΗ διακοπή, ΟΛΩΝ των πτήσεων ελικοπτέρων και αεροσκαφών πάνω από τις κατοικημένες περιοχές του Δήμου μας, είτε αυτά αφορούν στην Αεροπορία Στρατού είτε στην Πολιτική Αεροπορία.
Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα από νέα πτώση τους μέσα στις πόλεις μας!
Θα πρέπει επομένως να αλλάξουν άμεσα οι αεροδιάδρομοι που υφίστανται αυτή τη στιγμή, οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται πάνω από την πόλη, καθώς και τα σχέδια πτήσης που εφαρμόζονται καθημερινά στις ασκήσεις των ελικοπτέρων και στην εκπαίδευση των πληρωμάτων τους. Δεν είναι δα τρομερό, σε περίοδο ειρήνης, να διενεργείται προσέγγιση από και προς το ελικοδρόμιο από μη κατοικημένες περιοχές και από θαλάσσης.
Επειδή ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρων έχει αποδειχτεί λανθασμένη επιλογή για τη Χώρα μας (δεν είναι τυχαίο ότι έχουν πέσει 2 στην Ελλάδα και πάνω από 10 σε όλη την Ευρώπη) εκτιμούμε ότι οι συνεχιζόμενες πτήσεις τους πάνω από τις κατοικημένες περιοχές μας, -όχι μόνο των APACHE (Απάτσι) αλλά και των CHINOOK (Σινούκ) και των απαρχαιωμένων, γενιάς Βιετνάμ!, UH-1H (Χιούι)- είναι μία διαρκής απειλή για τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
Πρότασή μας είναι να παρθεί άμεσα σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας για την απαγόρευση όλων των πτήσεων, των στρατιωτικών και πολιτικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών που απογειώνονται ή προσγειώνονται στο ελικοδρόμιο - αεροδρόμιο Μεγάρων, πάνω από κατοικημένες περιοχές της Μεγαρίδας, διότι ελλοχεύετε πλέον ο κίνδυνος ενός εξαιρετικά σοβαρού ατυχήματος με όλες τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να σταλεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον Διοικητή του ΤΕΑΣ, στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε συναρμόδιο φορέα.
Από την πλευρά της Π.Κ. Μεγάρων & Νέας Περάμου του Συνασπισμού δεσμευόμαστε για όλες τις σχετικές ενέργειες από τους βουλευτές μας προς αυτή την κατεύθυνση στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Η δημόσια ασφάλεια όλων των πολιτών αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό και προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας! Είναι έτοιμοι να αντισταθούν σθεναρά σε κάθε απειλή υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.
Συμπερασματικά εκτιμούμε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε πλέον πολύ σοβαρά ως Δήμος την απομάκρυνση και του στρατιωτικού ελικοδρόμιου και του πολιτικού αεροδρομίου από την περιοχή μας. (Σημειωτέον ότι οι εγκαταστάσεις του Πολιτικού Αεροδρομίου δεν έχουν καν ούτε την προβλεπόμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση!)

Π.Κ. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ