O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει την αυστηρή προστασία του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου!



Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που πρόσφατα εκπονήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού της Αθήνας βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης με τις διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων με απόφασή του ανέβαλε επ' αόριστον τη συζήτηση ζητώντας την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης. Εμείς άμεσα θεωρήσαμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή είναι άστοχη και ανεδαφική αφού:
  • η διαδικασία εκπόνησης του ΠΔ από τον Οργανισμό ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ειδική περιβαλλοντική μελέτη
  • έχει εκπονηθεί και έχει κατατεθεί (και στο Δήμο μας) η σχετική συνοδευτική περιβαλλοντική έκθεση-αιτιολόγηση
Ο Δήμος δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε διορθωτική κίνηση, γεγονός που θα εκληφθεί ως πρόθεση να μην γνωμοδοτήσει. Προφανώς αναλαμβάνει και την ευθύνη να σταθεί αμέτοχος σε μια διαδικασία που αφορά ένα θέμα εξαιρετικού δημοσίου ενδιαφέροντος για τους δημότες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Είναι γνωστό ότι ο "Συντονιστικός Φορέας των Συλλόγων για την Προστασία του Βουρκαρίου" έχει καταθέσει τις βελτιωτικές του προτάσεις για το σχέδιο ΠΔ:
  • Να καταργηθεί πλήρως η βιομηχανική ζώνη στην περιοχή του Βουρκαρίου. Να μην υπάρξει καμία απολύτως περιοχή εξαίρεσης στις ζώνες προστασίας.
  • Να μειωθεί ο χρόνος που προβλέπεται για την παραμονή των βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή.
Βρεθήκαμε και θα βρεθούμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα και κινήσεις. Το δημόσιο όμως συμφέρον και τα δημόσια δικαιώματα για μια ποιοτικά αναβαθμισμένη ζωή είναι πάνω από τα ιδιοτελή και τα προσωπικά! Με γνώμονα αυτή την αρχή οι Σύλλογοι και οι ενεργοί πολίτες των Μεγάρων θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε συντονισμένα πριν δύο χρόνια για την προστασία του υδροβιότοπου και της ποιότητας της ζωής μας.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!


δείτε και προηγούμενη σχετική ανακοίνωσή μας για το ίδιο θέμα εδώ



Φωτογραφικό ρεπορτάζ από την αιμοδοσία του "Κούρου"!

Ρεκόρ συμμετοχής (παραβρέθηκαν περισσότερα από 60 άτομα!), αλλά και συγκέντρωσης φιαλών αίματος (περισσότερες από 50 φιάλες!) είχαμε την Κυριακή 15 Μαϊου 2011 στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η "Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων - Α.Ο. Κούρος" στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας". Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των γιατρών που έκαναν τις αιμοληψίες δεν έχει ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα σε προγραμματισμένες εξωτερικές εθελοντικές αιμοδοσίες διαπιστωθεί τόσο επιτυχημένη αιμοδοσία από άποψη αθρόας συμμετοχής αλλά και συγκέντρωσης φιαλών αίματος.
Πράγματι, από νωρίς το πρωϊ πλήθος κόσμου συνέρεε στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων ανταποκρινόμενο απόλυτα στο κάλεσμα του γνωστού σε όλους μας συλλόγου Κούρου Μεγάρων, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την πολύμορφη και ανεκτίμητη προσφορά του στην τοπική μας κοινωνία.
Τα Μέγαρα αυτή τη φορά εξασφάλισαν μια πολύ σημαντική πρωτιά και διαφημίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χάρη στους εθελοντές του Κούρου αλλά και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που έδωσαν για ακόμα μία φορά πρώτοι το παράδειγμα της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Στις δύσκολες μέρες για όλους μας το έργο του Κούρου μας κάνει όχι μόνο υπερήφανους αλλά και αισιόδοξους για ένα καλύτερο αύριο με αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, αλτρουϊσμό, υψηλές αρχές και ιδανικά.
Μπράβο σας ρε παιδιά!!! Πάντα τέτοια!!!















Εμμονή για το αγκυροβόλιο!! στην απάντηση Παπουτσή στο Γ. Βλάχο

Οι βουλευτές κ.κ. Βλάχος και Οικονόμου έθεσαν το θέμα του αγκυροβολίου και στην Ελληνική Βουλή. Ο υπουργός ευθαρσώς επιμένει στην χωροθέτηση του αγκυροβολίου! Παρόλα αυτά στα Μέγαρα δεν κουνιέται φύλο εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου! Παρότι πάρθηκαν ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για κινητοποιήσεις και ενέργειες διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο!
Χρειάζεται να τονιστεί πόσο μεγάλη ευθύνη θα έχει και ο Δήμος για μια κακή εξέλιξη στο όλο θέμα;



Γιώργος Θεοδοσίου: "Αδιόρθωτοι εθνοσιτιζόμενοι εθνοπατέρες!"

"Ποτέ δεν πίστεψα ότι οι έλληνες βουλευτές είναι εκτός πραγματικότητας, τουναντίον. Έτσι έμαθαν χρόνια τώρα να ενεργούν. Εν κρυπτώ, με την ανέχεια των πολιτών και εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά τους ή την υψηλή -ως τώρα- αγραμματοσύνη τους, περνούσαν δια νόμων νύχτα ευνοϊκές γι' αυτούς ρυθμίσεις...
Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι οι οι νομοθέτες βουλευτές νομοθευτούν γενναιόδωρα, και πάντοτε σε χρόνο ρεκόρ, όταν πρόκειται για την πάρτη τους; Δεν είναι η πρώτη φορά που υπερβαίνουν νόμους και όρια. Η κατάχρηση εξουσίας για δικό τους όφελος έχει πολλές φορές προκαλέσει και εξοργίσει ολόκληρη την κοινωνία. Ένα ακόμη δείγμα νοοτροπίας..."

Γ. Θεοδοσίου

από το ΝΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ

Σκίτσο του Kroll (Le Soir, Γαλλία, 16.05.2011)

.... προσπάθησε να με πείσει ότι είναι και σοσιαλιστής!