O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ανακοίνωση του "Φορέα": ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΕΓΑΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ: “ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!”


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΕΓΑΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ: “ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!”

Την περίοδο αυτή που η χώρα μας μαστίζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση, τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο τόπος μας θα μπορούσε να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης προς την κατεύθυνση μιας περιοχής με παραλιακά θέρετρα και θαλάσσιο τουρισμό, ταυτόχρονα με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Θα μπορούσε όμως να εξελιχθεί και σε μια ακόμα βιομηχανική περιοχή σαν αυτές που βλέπουμε και γνωρίζουμε στη Δυτική Αττική, με επιχειρηματικές δραστηριότητες να εκτείνονται ακόμα και στα παράλιά της, με κατεστραμμένες ακτές και βεβαρημένο περιβάλλον για τους απλούς πολίτες.

Η προσπάθεια δημιουργίας αγκυροβολίου στην Πάχη, ταυτόχρονα με το σχέδιο ανάπτυξης επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιεργειών στην παραλιακή Μεγαρίδα, βρίσκονται δυστυχώς στη δεύτερη κατεύθυνση δημιουργώντας μια τραγική προοπτική που θα ωφελήσει οικονομικά κάποιους λίγους, αλλά θα καταστρέψει την ποιότητα ζωής για τους πολλούς. Ταυτόχρονα μια τέτοια «δήθεν ανάπτυξη» θα εξαφανίσει τις όποιες άλλες προοπτικές για επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα βασίζονται στον θαλάσσιο τουρισμό και τον οικοτουρισμό, προοπτικές που αφορούν στα όνειρα και στις προσδοκίες των πολλών της περιοχή μας.

Ο “Συντονιστικός Φορέας των Συλλόγων για την προστασία του Βουρκαρίου” ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια έναν συνεπή και μεθοδικό αγώνα για την προστασία και ανάδειξη του υγροβιότοπου των Μεγάρων. Ο αγώνας μας αυτός συνάντησε αρκετές δυσκολίες και έντονες αντιδράσεις από πολλά συμφέροντα και παράγοντες. Βρίσκεται όμως τώρα σε εξαιρετικά καλό σημείο καθώς αναμένεται η τελική υπογραφή του ειδικού Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Βουρκαρίου. Σύλλογοι και ευαίσθητοι πολίτες συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να δούμε επιτέλους το Βουρκάρι να προστατεύεται από την καταστροφή της άναρχης βιομηχανικής επέκτασης και της αυθαίρετης δόμησης. Ο Δήμος Μεγαρέων δυστυχώς αδρανεί και πάλι και δεν συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις…

Η αίσια κατάληξη του αγώνα μας για την προστασία του Βουρκαρίου θα είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη κατάκτηση του περιβαλλοντικού κινήματος, για να δούμε ξανά την παραλιακή Μεγαρίδα όπως της πρέπει: “ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!” Σε αυτό τον αγώνα θα συντονιστούμε με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους από τη Νέα Πέραμο μέχρι την Κινέττα. Γιατί η μοίρα μας είναι κοινή. Γιατί η παραλιακή Μεγαρίδα ανήκει σε όλους. Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΧΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΕΓΑΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ ΩΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μέγαρα, 10 Ιουνίου 2011

συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαλαμίνα

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ανοικτή Συγκέντρωση (Κυριακη 10:30πμ Flamingo)

Ανοικτή Συγκέντρωση (Κυριακη 10:30πμ Flamingo)
Διοργανωτές: Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας, Συλλογος Μηχανικών Σαλαμίνας, Σύλλογος Αλιέων "Αγιος Ανδρέας"
Θα μιλήσουν και οι: Εκπρόσωπος της Greenpeace, Εκπρόσωπος του συλλόγου ΑΚΑΜΑΣ (Αρχαιολογοι)
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη γιατί είμαστε ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού μας.

ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Και η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι τμήμα αυτού του κρατικού μηχανισμού που μας έχει εξοργίσει:

Δεύτερο εκλεγμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες! Ο τέως νομάρχης Φωκίδας και νυν δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, μετά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμα, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Δύο υποθέσεις παρανομιών

Στην πρώτη υπόθεση, ο Νίκος Φουσέκης κατηγορείται ότι κατά την περίοδο του 2003 πιστοποίησε ως πολιτικός μηχανικός, με ψευδή τοπογραφικά διατάγματα, συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση ιδιοκτησίας του πρώην δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Καλτσή, η οποία βρίσκεται εκτός της ζώνης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, αν και είναι αποδεδειγμένο ότι ήταν και είναι εντός της ζώνης.

Με τα ψευδή αυτά στοιχεία, κατέστη δυνατόν να παραβιαστεί ο θεσμοθετημένος αρχαιολογικός χώρος Δελφών και να κατασκευαστούν σ' αυτόν τεράστιες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Στη δεύτερη υπόθεση που αποκάλυψε το newstimer.gr, ο δήμαρχος Δελφών, με αφορμή μήνυση από πολίτη για πολεοδομικές παρανομίες στον Παρνασσό, κατηγορείται για πέντε κακουργήματα-παραβάσεις εις βάρος του Δημοσίου για προσωπικό όφελος και για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων (κλικ εδώ).

περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/


πρόσκληση από τους "οικολόγους - πράσινους"



μια επιστολή του κ.Π.Μαυροειδή

Το δόγμα του σόκ, η κοινωνία που αντιστέκεται και η αριστερά



οι Οικολόγοι-Πράσινοι για τους Ρομά στον Ασπρόπυργο


δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

"Απονηολόγηση ελικοπτέρων του Πυροσβεστικής Σώματος (Π.Σ)"