O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Επιστολή Ι.Μαρινάκη στον Υπουργό Οικονομικών για τη ΔΟΥ Μεγάρων!

"'Αποψη" 9/6/11, σελ.7

Σχόλιο ενός απο τους bloggers του Βουρκαρίου:

Ο Δήμαρχος με την ανωτέρω έγγραφη διαμαρτυρία του δείχνει και στην πράξη ότι μπορεί όταν το θέλει να εναντιωθεί σε όποιον με τις ενέργειες του λειτουργεί εις βάρος των πολιτών και του τόπου.
Είναι κρίμα που κάτι ανάλογο δεν έχει ακόμα συμβεί ούτε για την αποτροπή των ιχθυοκαλλιεργειών και του αγκυροβολίου, ούτε για την προστασία του Βουρκαρίου. Περιμέναμε Δήμαρχε, να βρεθείτε μπροστά στον αγώνα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Μεγαρίδας και την οικονομική της ανάπτυξη προς όφελος όλων των Μεγαριτών και των Νεοπεραμιωτών.
Είναι προφανές ότι μπορείτε. Μένει να το κάνετε...

αλλαγή φρουράς στο ΥΠΕΚΑ


Η Μπιρμπίλη παραδίδει σε Παπακωνσταντίνου by fon1972

Η σημαία της πράσινης ανάπτυξης δεν θα υποσταλεί, δήλωσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου, απαντώντας στις δηλώσεις της τέως υπουργού κ. Τ. Μπιρμπίλη που εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα συμβεί αυτό.

«Έρχομαι από ένα υπουργείο που βρέθηκε στην αιχμή της μεγάλης κρίσης που περνούσε και περνά η χώρα μας σε ένα υπουργείο που πιστεύω ότι είναι το μέλλον της χώρας», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Όποιος έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών πολλές φορές έρχεται με το στίγμα και τη ρετσινιά ότι κοιτάει μονάχα τα θέματα των δαπανών και τη λογιστική προσέγγιση. Δεν είναι αυτή η προσέγγισή μου, γιατί ξέρω ότι όλα αυτά είναι ένα μέσο για να πετύχουμε το ευρύτερο που είναι η ποιότητα ζωής, η βιώσιμη αναπτυξιακή διαδικασία και ένα φυσικό περιβάλλον που δεν καταστρέφουμε. Δεν έρχομαι εδώ για να ανατρέψω πράγματα αλλά για να τα συνεχίσω».

Η απερχόμενη υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι διαφώνησε με τον κ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα της ρύθμισης των αυθαιρέτων, όχι γιατί δεν αναγνώριζε την ανάγκη να βρεθούν πόροι αλλά επειδή το κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύει την αυθαιρεσία και δεν μπορεί να δημιουργούνται υπεραξίες σε μια περίοδο κρίσης σε βάρος αυτών που σεβάστηκαν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Σημείωσε ακόμη ότι δεν έχει κανένα κοινωνικό, οικονομικό ή περιβαλλοντικό νόημα η συνεχής επέκταση των αυτοκινητόδρομων στην Αττική, και παρουσίασε τέσσερα έργα που βρίσκονταν στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου για το επόμενο διάστημα (νέοι δασικοί χάρτες, ανάπλαση του φαληρικού όρμου, νέο ρυθμιστικό της Αθήνας, διαβούλευση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

http://www.tvxs.gr/news


απο τον Δ.Πλαταρά

η "άποψη" αυτής της εβδομάδας..

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη για τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ