O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δήλωση Τρεμόπουλου για τη Ρεβυθούσα!




«Τα βιομηχανικά ατυχήματα είναι από τις χειρότερες μορφές οικολογικής καταστροφής και κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι αποδεκτό μόνο ως μεταβατική λύση απεξάρτησης από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, και ως γέφυρα προς την καθαρή και ήπια ενέργεια. Οι εγκαταστάσεις του όμως πρέπει να καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για υγροποιημένο αέριο, που ενέχει πολύ υψηλότερους κινδύνους. Ακόμη περισσότερο ισχύει αυτό όταν πρόκειται για ήδη επικίνδυνο σημείο όπως το συγκεκριμένο νησάκι στις ακτές της Δυτικής Αττικής, όπου ο κίνδυνος από τη σεισμικότητα συνδυάζεται με τους κινδύνους από την κυκλοφορία πλοίων και αεροσκαφών σε απόσταση αναπνοής. Η προώθηση λοιπόν νέων εγκαταστάσεων χωρίς καν τις απαραίτητες μελέτες επικινδυνότητας που απαιτεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτελεί πράξη βαριάς ανευθυνότητας. Η σπουδή να ανέβει η μετοχική αξία της ΔΕΣΦΑ ενόψει πιθανής ιδιωτικοποίησης, σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να δικαιολογήσει παιχνίδια με μια ωρολογιακή βόμβα στη Δυτική Αττική».

http://www.tremopoulos.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=680:2011-07-06-11-48-28&catid=4:questions

Π. Ασπραδάκης: Να αναδειχθεί η παραλιακή Μεγαρίδα σε περιοχή αναψυχής και θαλάσσιου τουρισμού

"Αιχμή" 29/7/11, σελ.13
"Άποψη" 28/7/11, σελ.13

τα 'μπάνια του λαού' ...στη Βαρέα!


Την παραλία της Βαρέας επιλέγουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής αλλά και συμπολίτες μας για τις βουτιές τους. Παρέες νέων, οικογένειες, ηλικιωμένοι πηγαίνουν για το μπάνιο τους στην πιο κοντινή παραλία του Δήμου Μεγάρων, καθώς, με την λειτουργία της αποχέτευσης και έπειτα από τα «καθαρά» αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους για το νερό, είναι καθαρά τα νερά, ασφαλής, …απολαυστικά και οικονομικά κοντινή η Βαρέα.

διαβάστε περισσότερα εδώ

πράξη ανθρωπιάς και αγάπης από συμπολίτες μας προς τα παιδιά του "Χαμόγελου" στο Αλεποχώρι

ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για τα αυθαίρετα

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη