O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Πλατεία Ηρώων: "Η δική μας Πλατεία!"

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΑ ΔΑΣΗ

Mε αδιαφανείς διαδικασίες προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει τροπολογία στο ενεργειακό νομοσχέδιο προκειμένου να ανατρέψει τη δασική νομοθεσία και να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να μετατρέψουν δασικές εκτάσεις σε χωματερές αποβλήτων από εξορυκτική δραστηριότητα.

στη δήλωσή ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων αναφέρει:

«Πριν εφτά χρόνια, ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας μόλις αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διακήρυξε μηδενική ανοχή στην διαπλοκή με αφορμή την "τροπολογία Πάχτα" και διέγραψε από τις λίστες υποψηφίων δέκα βουλευτές του κόμματος του. Σήμερα, φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει για την περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς και πάλι γίνεται απόπειρα να εξαιρεθεί από την περιβαλλοντική νομοθεσία που ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ελάχιστα έχουν αλλάξει και ως προς την λειτουργία του κοινοβουλίου και τον ρόλο των φωτογραφικών τροπολογιών, που εξυπηρετούν επενδυτικά συμφέροντα, ενώ το παζλ της ιστορικής ειρωνείας συμπληρώνουν οι ίδιοι υπέρμαχοι της επένδυσης με κάθε τίμημα.»

διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ-ΝΕΚΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


Νεκρό αρκουδάκι, ηλικίας 8 μηνών, από τροχαίο ατύχημα βρήκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό Δελτίο Τύπου

Οι "Εχθροί εξ αίματος" σήμερα στους Αγ. Θεοδώρους