O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Πρόσφατες εικόνες από το Βουρκάρι...

Υγροβιότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 11/08/2011




Παρέμβαση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο


Προφανώς ο δήμος στο πανό της Λαϊκής Συνέλευσης διέκρινε την μόνη παρανομία και ανομία στην περιοχή των Μεγάρων! Τις υπόλοιπες άλλωστε τις έχει τακτοποιήσει!
.....

Εκπρόσωποι των μελών της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης Μεγάρων και Νέας Περάμου έθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Ιουλίου το θέμα της δημιουργίας εγκαταστάσεων χημικών στην περιοχή Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους. Έπίσης τέθηκε το θέμα των πανό της συνέλευσης που αφαιρέθηκαν από τις πλατείες Ηρώων και Λυτάρα από συνεργεία του δήμου....

http://www.megaratv.gr/index.php?page=8&vcat=2&video=256

Λίμνη Κουμουνδούρου....

Tα ΕΛΠΕ είναι ο κύριος και διαχρονικός ρυπαντής της Λίμνης Κουμουνδούρου. Πλήθος δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και ερευνών ενοχοποιούν το διυλιστήριο για την συνεχή εκροή πετρελαιοειδών προς την Λίμνη. Οι διαρροές των δεξαμενών εισχωρούν στα υπόγεια νερά τα οποία εκρέουν στη Λίμνη. Το ευαίσθητο οικοσύστημα της Λίμνης Κουμουνδούρου συχνά οδηγείται σε οριακές καταστάσεις (νεκρά ψάρια, ακόμα και ανάφλεξη περιοχής της λίμνης στο παρελθόν). Τα ΕΛΠΕ ουδέποτε αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στο ρυπαντικό φορτίο της Λίμνης! Το 2009, μάλιστα, με επίσημη δήλωσή τους, απέκλειαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην ρύπανση της Λίμνης με πετρελαιοειδή !