O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Νεότερες εικόνες από το Βουρκάρι!

Υγροβιότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 19/08/2011



(κλικάρετε επάνω σε κάθε φωτογραφία για να μεγεθυνθεί και να την δείτε καλύτερα)

Σχόλιο ενός εκ των bloggers του Βουρκαρίου:
Αγαπητοί φίλοι επιτρέψτε μου να αφιερώσω αυτή τη φωτογραφία με τους 40 ερωδιούς (στακτοτσικνιάδες & λευκοτσικνιάδες), η οποία τραβήχτηκε στον υγρότοπο των Μεγάρων (από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες) την προηγούμενη Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 (δηλ. σε μη μεταναστευτική περίοδο!!), σε εκείνους που κατά καιρούς (όπως απροκάλυπτα επαναλήφθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Βουρκάρι) προκειμένου να ενισχύσουν την άποψή τους ότι δεν χρειάζεται δα και ιδιαίτερης προστασίας η περιοχή, αμφισβητούν περιέργως ότι φιλοξενεί πράγματι εκείνα τα προστατευόμενα είδη πτηνών που καταγράφονται στις επίσημες μελέτες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας!!;;;
Αναγκαία, χρήσιμη και απαραίτητη η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων δε λεω, δημοκρατία έχουμε! Θα πρέπει όμως η επιχειρηματολογία μας επί των θεμάτων που τίθενται να βασίζεται σε πραγματικά και ακριβή στοιχεία ούτως ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία, αν μη τι άλλο, λανθασμένων εντυπώσεων στους συνομιλητές και στους ακροατές μας! Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε (δυστυχώς μεν, δικαίως δε) ως άσχετοι ή αμαθείς, τουλάχιστον...!!

"Ο εθελοντισμός - αντίδοτο στην αδιαφορία"

Περιοδικό "Οιωνός" - Τριμηνιαία έκδοση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Μαρτ.-Απρ.-Μαϊ'11, τευχ.45, σελ. 26-27



"Οι επίμονες προσπάθειες του Φορέα για την προστασία του υγροτόπου Βουρκαρίου σε συνεργασία με την Ορνιθολογική έχουν καταφέρει την ανάδειξη του υγρότοπου στην τοπική κοινωνία αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων"
Μαργαρίτα Τζάλη
Συντονίστρια Δικτύου Υπευθύνων Παρακολούθησης Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά (ΙΒΑ)

Δημοσιεύσεις για το Βουρκάρι στο περιοδικό "ΕΙΚΟΝΑ"

"ΕΙΚΟΝΑ" (Περιοδική έκδοση Ν.Κορινθίας & Μεγαρίδας)
τεύχος 108, Ιουν. - Ιουλ. '11

"ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2011 " - Πρόγραμμα εκδηλώσεων