O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Φωτιά με δύο μέτωπα στο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι!

Eξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά με δύο εστίες προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Αυγούστου στο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι, η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε άμεσα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.
Συγκεκριμένα στα συμβάντα επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ (τα οποία πραγματοποίησαν τρεις ρίψεις αφρού και νερού), πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μεγάρων και Ελευσίνας, και από ένα πυροσβεστικό όχημα των Εθελοντικών Ομάδων "Κούρος" και "Σ.Ε.Δ.".
Το ένα μέτωπο βρισκόταν στην αρχή του λόφου από την πλευρά των Αλμυρών και το άλλο στο τέλος του λόφου από την πλευρά των φέρρυ-μπόουτ του Περάματος.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία της Πυροσβεστικής οι δύο φωτιές προκλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα εξαιτίας βραχυκυκλώματος που προεκλήθη -κατά πάσα πιθανότητα από πουλί- στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στην αρχή του λόφου από την πλευρά των Αλμυρών με συνέπεια την ανάφλεξη λόγω υπερφόρτωσης του εκεί υποσταθμού της ΔΕΗ, και παράλληλη καταστροφή (λόγω του βραχυκυκλώματος) των ασφαλειών μέσης τάσης που βρίσκονται στο πίσω μέρος του λόφου πλησίον του γραφείου του Λιμεναρχείου Περάματος Μεγάρων με αποτέλεσμα την πρόκληση και της δεύτερης φωτιάς.
Στην περιοχή έφτασαν επίσης, εκτός από το Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Μεγάρων κ. Μπαμπίλη Ανδρέα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ι.Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θ.Ζάλης και κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθούν δύο φωτογραφίες (μία από κάθε εστία) έπειτα από την ολοκλήρωση της κατάσβεσης:

Από την αρχή του λόφου στις Αλμύρες:

Από το τέλος του λόφου προς τα φέρρυ-μπόουτ:

Μερικές ακόμα φωτογραφίες για κάποιους ...δύσπιστους ή/και ...άσχετους!

Υγροβιότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 21/08/2011
(...σε συνέχεια της σχετικής χθεσινής μας ανάρτησης!)

Πανοραμική φωτό:

Κοντινότερο πλάνο:
(κλικάρετε επάνω σε κάθε φωτογραφία για να μεγεθυνθεί και να την δείτε καλύτερα)

Τι κάνεις;! Χαζεύεις τα πουλάκια;!!

Περιοδικό "Οιωνός" - Τριμηνιαία έκδοση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Μαρτ.-Απρ.-Μαϊ'11, τευχ.45, σελ. 16


"Όχι λοιπόν,δεν χαζεύω πουλάκια! Είμαι ένας περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος πολίτης που ξεκόλλησα από τον καναπέ και πήρα τα βουνά (και τις πεδιάδες, τις λίμνες, τα ποτάμια, κοκ)!
Παρατηρώ πουλιά, παρατηρώ τη φύση και τα -πολλά δυστυχώς- κακώς κείμενα που την μαστίζουν. Και δε μένω μόνο στην παρατήρηση..."

Λευτέρης Σταύρακας

"Όλοι ΔΕΘ - Σηκώστε τις μπάρες μαζί μας!"