O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

για τις Ελληνικές θάλασσες...



Ξέρατε, ότι στον Κορινθιακό κόλπο παρατηρείται το μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο συμβίωσης μεταξύ τριών διαφορετικών ειδών δελφινιών; Ότι η Ελληνική Τάφρος είναι η σημαντικότερη περιοχή για τους φυσητήρες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο; Ότι η μεσογειακή φώκια Monachus monachus είναι ένα από τα σπανιότερα είδη του πλανήτη;

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τις ελληνικές θάλασσες ως ένα πολύτιμο τόπο για την επιβίωση αυτών των σπάνιων ειδών, των οποίων η παρουσία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου. Παράλληλα όμως και σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2010, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος “Θάλασσα”, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης αγνοεί όχι μόνο τη σπουδαιότητα αλλά ακόμη και την ύπαρξη των θαλάσσιων θηλαστικών στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης γνώσης και της γενικότερης μη φιλικής προς το περιβάλλον στάσης και συμπεριφοράς, είναι ότι τα θαλάσσια θηλαστικά σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση, καθώς ο ρυθμός μείωσης των πληθυσμών τους είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικός!

Το πρόγραμμα “Θάλασσα” αποτελεί μία νέα και σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό την αντιστροφή της παρούσας κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα θαλάσσια θηλαστικά. Στα πλαίσια του “Θάλασσα” θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από ενέργειες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να δραστηριοποιηθούμε όλοι στην προσπάθεια για τη διατήρηση του φυσικού θαλάσσιου πλούτου που φιλοξενείται στις ελληνικές θάλασσες


http://www.thalassa-project.gr/displayITM1.asp?ITMID=60&LANG=GR

Πρωτοβουλία Πολιτών ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ



Τρίτη 20/9/2011, 7:00 μ.μ. - Παρέμβαση στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος - Διεκδικούμε να λειτουργήσουν οι έτοιμοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι - Περιστέρι

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και η Πρωτοβουλία πολιτών "Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ" διοργανώνουν συγκέντρωση - εκδήλωση "στην καρδιά του τέρατος", στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος με αίτημα να λειτουργήσουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ.

Ο σταθμός του Χαϊδαρίου/Αγία Μαρίνα ήταν να παραδοθεί το 2008. Έχουν περάσει τρία χρόνια και κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί για το... πότε πρόκειται να λειτουργήσει. Η απάντηση της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της νεοσύστασης ΣΤΑΣΥ είναι ότι "υπάρχει πολιτική εμπλοκή με τη SIEMENS".
Η δική μας απάντηση είναι ότι "Η εξουσία έχει εμπλακεί με τη SIEMENS", "εμείς δεν τα φάγαμε μαζί" "απαιτούμε να λειτουργήσουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι/Αγία Μαρίνα και στο Περιστέρι, Ανθούπολη.