O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ “ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”, Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!



Εν μέσω της σκληρότερης οικονομικής κρίσης, που βιώνει η γενιά μας, η Κυβέρνηση φλερτάρει με την οικονομική και οικολογική χρεοκοπία στη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, μέσα από την προώθηση μονάδων καύσης απορριμμάτων. Συγκεκριμένα:

Ο προϋπολογισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, έργο που ανακοινώθηκε πάλι πρόσφατα, είναι 430 εκ. €, ενώ οι δημόσιοι και ευρωπαϊκοί πόροι είναι μόνο 120 εκ. €. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες καλούνται να βάλουν τα επιπλέον 310 εκ. €. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρουν πίσω με το παραπάνω. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των έργων από την Περιφέρεια τα έσοδα των ιδιωτών στα 25 χρόνια λειτουργίας των μονάδων θα φτάσουν ενδεχομένως το 1,5 δις €. Το ποσό αυτό, τελικά, θα είναι υπερδιπλάσιο, διότι: η επιλογή της καύσης θα επιδοτείται επιπλέον από το τέλος ΑΠΕ και ενδεχομένως και από τα έσοδα των τελών της ανακύκλωσης. Συνεπώς, τέλη που πληρώνουν όλοι οι πολίτες και οι επιδοτήσεις που θα αφαιρεθούν από τα πραγματικά έργα ΑΠΕ και ανακύκλωσης στην πηγή θα ενισχύσουν περιβαλλοντικά καταστροφικές και οικονομικά ασύμφορες μονάδες καύσης.
Οι 4 ΜΚΟ έχουμε επανειλημμένα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για την Αττική. Η ολοκληρωμένη πρόταση βασίζεται στο τρίπτυχο Πρόληψη – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση με έμφαση στη Διαλογή στην Πηγή και με συνολικό κόστος τελικής διαχείρισης της τάξης των 70 €/t αντί των περίπου 180 €/t, που θα φθάσει τελικά η όποια επιλογή με καύση. Μάλιστα, εάν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση λύνεται σχεδόν το πρόβλημα με τους υπάρχοντες πόρους, πολύ πιο οικονομικά και πιο γρήγορα. Όμως, η πολιτεία συνεχίζει να μην εξετάζει αυτή την πολύ οικονομικότερη λύση.
Τα λόμπυ των πανάκριβων τεχνολογιών της βιοξήρανσης & της καύσης επιδιώκουν να πάρουν τα μεγάλα έργα. Η πολιτεία συνεχίζει να παρακολουθεί τη διαμάχη μεταξύ των δύο πιο ακριβών τεχνολογιών διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων και δεν παίρνει θέση!
Στις 15/9/2011 αρχίζει η διαβούλευση της Περιφέρειας Αττικής για τις τεχνολογίες των έργων για την Αττική, χωρίς να έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί ο «νέος ΕΣΔΚΝΑ» από τη νέα περιφέρεια και τους νέους δήμους της Αττικής, που προβλέπεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τον νόμο του Καλλικράτη.
Τέλος, το κρίσιμο σημείο για να γίνει εφικτή η πιο ολοκληρωμένη και οικονομικά συμφέρουσα λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως προτείνεται από τις 4 ΜΚΟ, δεν είναι άλλο από τη διαλογή στην πηγή των οργανικών, η οποία είναι ούτως ή άλλως υποχρεωτική από το 2015, σύμφωνα με την Οδηγία 98/2008. Πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η όποια προκήρυξη έργων στην Αττική και αλλού θα επιτρέπει αυτή την δυνατότητα της διαλογής στην πηγή των οργανικών και δεν θα ανοίγει το δρόμο αποκλειστικά για σύμμεικτη διαχείριση των απορριμμάτων (όπως δυστυχώς συνέβη ήδη με τα έργα της Δυτικής Μακεδονίας).

Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλαιπωρεί το λεκανοπέδιο για πολλά χρόνια και αφορά άμεσα στην καθημερινότητα όλων των πολιτών, δεν υπάρχει χώρος για τραγικά λάθη ή λανθασμένες επιλογές, που θα υποθηκεύσουν το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες προσφέροντας εγγυημένα υπερκέρδη σε μεγαλοεργολάβους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Φίλιππος Κυρκίτσος (ΟΕΑ) 210-8224281, 6936-140795,

Νίκος Χαραλαμπίδης (Greenpeace) 210-3806374, 6979-395108

Βαγγέλης Κουκιάσας (Δίκτυο Μεσόγειος SOS) 210-8228795, 6977-600247

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!!"

Το σύστημα του κεφαλαίου και του κέρδους αγκαλιά με τις μαριονέτες της πολιτικής προσπαθεί να βρει τρόπους να μας ξεζουμίσει ολοκληρωτικά. Κάνει ευθεία επίθεση στα κοινωνικά αγαθά, υγεία, συγκοινωνία, δρόμους, ηλεκτρικό, νερό…. Δεν χορταίνει.
Μας θέλουν φτωχούς με μισθούς Κίνας, αν είμαστε τυχεροί να έχουμε δουλειά.
Μας παίρνουν την αξιοπρέπειά μας.
Ντόπια και ξένα λαμόγια ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας με πιθανότητα 98%.
Ενώ βρίσκεται υπό κατάρρευση το β’ πακέτο στήριξης της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα.
Ούτε το μεσοπρόθεσμο τους έσωσε για το οποίο χύθηκε το αίμα του λάου στο Σύνταγμα το καλοκαίρι.
Υποβαθμίζονται 2 γαλλικές τράπεζες λόγω έκθεσης τους σε ελληνικά ομόλογα. Το μόνο που νοιάζει τους δανειστές μας είναι να τους γυρίσουμε τα δανεικά, καρφάκι δεν τους καίγεται ούτε για τους μισθούς ούτε και για τις συντάξεις.
«Η Ελλάδα είναι το άρρωστο δάκτυλο που πρέπει να κόψουμε (είπε στο ΣΚΑΪ δημοσιογράφος από το Spiegel)».
Βρίσκουν ωραίες λέξεις για να ντύσουν τις αποκρουστικές τους πράξεις.
Μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμός, εξυγίανση, μετατάξεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία (προθάλαμος απολύσεων). Βλέπουν τον άνθρωπο σαν ενοχλητικό αριθμό που πρέπει να σβήσουν από το χάρτη.
Προκαλούν κοινωνικό αυτοματισμό. Θέλουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους κατά των «τεμπέληδων και καλοπληρωμένων δημοσίων» τους χαμηλόμισθους κατά των «ρετιρέ»
Και φτάσαμε στα τελευταία αισχρά φορολογικά χαράτσια.
Κεφαλικός φόρος (εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης τη λένε αντί να πουν εισφορά στις τράπεζες).
Τέλος επιτηδεύματος, δηλαδή χαράτσι για να μπορέσεις να δουλέψεις.
Φόρος στα σπίτια μας μικρά και μεγάλα (εξαιρούνται εκκλησίες, μοναστήρια, πρεσβείες κλπ) και όλα αυτά για να καλυφθούν τα 1,7 δις του ελλείματος του 2011. Το χαράτσι αυτό επιβάλλεται σε όλα τα κτίρια για 2 χρόνια και θα πληρωθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αμέσως.
Μάλιστα βάζει σε κόντρα τον ιδιοκτήτη με τον ενοικιαστή για να εκβιάσει την πληρωμή με διακοπή του ρεύματος. Τι δουλειά έχει η ΔΕΗ να παίζει το ρόλο του φοροεισπράκτορα και να κόβει το ρεύμα των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών;;
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα παίξει τον βρώμικο ρόλο του εισπράκτορα. Οψόμεθα.
Καλούμαστε να πούμε το μεγάλο ΌΧΙ.
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Το σύστημα βουλιάζει και θέλει να μας πάρει και εμάς στον πάτο. Όμως δεν πρόκειται να πληρώσουμε εμείς την κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί. Επικοινωνείστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6972904666, 6932327294.
Όχι στα φορολογικά χαράτσια της ντροπής. Ελάτε να οργανώσουμε συλλογικά τον αγώνα μας. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να τους πετάξουμε στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας. Είναι ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας.
Πληρώσαμε αρκετά! Δεν πληρώνουμε άλλο!! Τα ψάρια τα μικρά θα φάνε το μεγάλο!!!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!



Το Φεστιβάλ Αισχυλείων πάει Κινηματογράφο!

ΣΗΜΕΡΑ:
"ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ" του Γ. Οικονομίδη

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ , ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΣ , ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ , ΜΑΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑ , ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΝΤΡΙΖΗ

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 7 ΒΡΑΒΕΙΑ:
* ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
* ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
* ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ
* ΣΕΝΑΡΙΟΥ
* ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
* ΜΟΝΤΑΖ
* ΗΧΟΥ

Ώρα έναρξης: 8.30μμ / Γενική είσοδος: 5 Ευρώ

Πηγή: www.aisxylia.gr