O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Steve Jobs: Μείνε ορεξάτος για ζωή! Κάνε την τρέλα σου!



Τον Ιούνιο του 2005, ο ιδρυτής της Apple που πέθανε χθες, είχε κάνει μια συγκλονιστική ομιλία κατά την τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η ομιλία έχει διαβαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας αλλά και την πνευματική κληρονομιά αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου.

διαβάστε την στο: egialos.blogspot.com
δείτε την στο: https://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA

Βράδυ Σαββάτου με "βροχή πεφταστεριών"!


Πιο θεαματική από κάθε άλλη φορά αναμένεται να είναι φέτος η βροχή των Δρακοντιδών, των διαττόντων αστέρων που θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου. Οι αστρονόμοι αναμένουν ότι το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο βόρειο ημισφαίριο και θεωρούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε προνομιακή θέση για την παρατήρησή του.

Αυτήν τη φορά, και σε αντίθεση με άλλες βροχές διαττόντων, το ξενύχτι δεν είναι απαραίτητο για όσους θέλουν να βγουν στο μπαλκόνι και να απολαύσουν το θέαμα. Στις 8 το βράδυ θα πέφτουν περίπου 60-100 διάττοντες αστέρες την ώρα, ενώ η ένταση του φαινομένου θα αυξηθεί περίπου στις 11 το βράδυ, όταν και θα πέφτουν από 500 έως 800 διάττοντες την ώρα. Η έξαρση του φαινομένου αναμένεται να λήξει στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος, λέει ότι "αν κάποιος βρίσκεται στην εξοχή θα μπορεί να δει πολύ καλά το φαινόμενο. Στην Αθήνα θα μπορεί να παρατηρήσει περίπου τρία με τέσσερα μετέωρα το λεπτό".

Το σημείο προέλευσης των διαττόντων φαίνεται ότι είναι η κεφαλή στον αστερισμό του Δράκοντα, από τον οποίο έχουν πάρει και το όνομά τους. Τα συγκεκριμένα πεφταστέρια κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και είναι πολύ πιθανό να είναι αχνά λόγω του αυξημένου σεληνόφωτος. Αν και τις περισσότερες φορές ο αριθμός των μετεώρων είναι μικρός, φέτος αναμένεται έξαρση του φαινομένου, όπως συνέβη το 1933, το 1946, το 1952, το 1985 και το 1998.

Οι Δρακοντίδες δημιουργούνται όταν η τροχιά της Γης συναντάται με τη σκόνη και τα σωματίδια που αφήνει πίσω του ο κομήτης Τζιακομπίνι Ζίνερ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1900 και περνά από την περιοχή μας κάθε 6,5 χρόνια.

Λόγω της σπανιότητας του φαινομένου θα τοποθετηθούν κάμερες σε διάφορα σημεία της Κρήτης για να γίνει καλύτερη παρατήρησή του. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν αναμένεται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των αστρονόμων τόσο για τον κομήτη όσο και για τους διάττοντες αστέρες


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Αθώοι για το κλείσιμο της Εθνικής στη διαμαρτυρία κατά της διέλευσης του αγωγού το 2006

"Ενημέρωση" 1/10/2011, σελ.40

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ": 'Άγριο ψαλίδισμα στις παροχές και τα επιδόματα υγείας


(από την ομάδα Υγειονομικών του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ)

Η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου, επιχειρεί για άλλη μια φορά άγρια και ανελέητη επίθεση στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Κλείνει νοσοκομεία, μονάδες εντατικής θεραπείας κλπ.
- Έχει μπλοκάρει τις προσλήψεις 4500 ιατρών του ΕΣΥ μετά το 2009 με αποτέλεσμα την απάνθρωπη υπερωριακή εργασία τους.
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή από τη μία ζητάει νομιμότητα δηλαδή να τηρείται ο χρόνος εργασίας των γιατρών σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες και από την άλλη απαγορεύει προσλήψεις και ζητάει μειώσεις προσωπικού, εφεδρείες, μετατάξεις κλπ. Με δύο λόγια μας δουλεύει ψιλό γαζί!! Έχει το θράσος να μας λέει ότι η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της, αλλιώς η επιτροπή θα ασκήσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Βέβαια η μέχρι τώρα συμπεριφορά της εν λόγω επιτροπής αποδεικνύει το αντίθετο μιας και έχει παραβεί τους νόμους και το Σύνταγμα άπειρες φορές.
Στην Ελλάδα οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων και κέντρων Υγείας δουλεύουν ακατάπαυστα συχνά και 64 ώρες την εβδομάδα (σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω και από 90 ώρες την εβδομάδα!) χωρίς να υπάρχει νόμιμο ανώτερο όριο ωρών εργασίας. Οι υπερβολικές ώρες δουλειάς των γιατρών και η έλλειψη έστω ελάχιστης ανάπαυσης και ύπνου αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ίδιων και επίσης κίνδυνο για την υγεία των ασθενών τους μιας και καταβεβλημένοι από την υπερκόπωση κινδυνεύουν να κάνουν λάθη διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά με σοβαρές επιπτώσεις για τους ασθενείς τους.
- Άγριες περικοπές των επιδομάτων υγείας των ασθενών που έχουν χάσει ήδη στη δουλειά τους επιδόματα, δώρα και μισθούς.
Μειώνουν 9 βοηθήματα στους ασφαλισμένους! Ένα από αυτά είναι και το επίδομα τοκετού, σε μια Ελλάδα που στο παρελθόν κόπτονταν για την υπογεννητικότητα τώρα βάζουν ένα ακόμα εμπόδιο (το επίδομα τοκετού για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ είναι 1765 € και σκοπεύουν να το μειώσουν στα 900 €). Επίσης μειώνουν τα βοηθήματα για τη μεταφορά νεφροπαθών και των ασθενών με μεσογειακή αναιμία. Μέχρι σήμερα τα βοηθήματα αυτά ήταν από 115 – 650 € το μήνα ενώ τώρα σκοπεύουν να τα μειώσουν στα 400 €. Μειώνουν επίσης τα ποσά αποζημίωσης της αποκλειστικής νοσοκόμας από 87 € το Σαββατοκύριακο και τις αργίες στα 40 € για όσους ασθενείς νοσηλεύονται σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ για όσους νοσηλεύονται σε ιδιωτικό νοσοκομείο δεν θα ισχύει ούτε καν αυτό (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων και ύστερα από έλεγχο). Στη λογοθεραπεία ενώ η αποζημίωση ήταν από 15 – 30 € ανά επίσκεψη πλέον θα καλύπτεται μόνο το ποσό των 10 € καθώς επίσης μειώνεται και ο αριθμός των λογοθεραπειών. Επίσης στις φυσικοθεραπείες γίνονται δραστικές περικοπές, υψηλή συμμετοχή για ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές, προϊόντα ειδικής διατροφής, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό (συσκευές έγχυσης φαρμάκων , σκιαγραφικές ουσίες κλπ).

Η Υγεία είναι ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες Έλληνες και μετανάστες. Δεν είναι εμπορικό είδος προς εκμετάλλευση!!

Ελάτε στις επιτροπές “ Δεν πληρώνω” για να παλέψουμε μαζί για δωρεάν και ίση υγεία για όλο το λαό.