O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Στακτοτσικνιάδες στο Βουρκάρι...


Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 07/10/2011


Αναβάθμιση της Μεγαρίδας...


Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη στο Δήμο Μεγαρέων! Μετά την «εκδίωξη των δεξαμενόπλοιων από την Πάχη» χάρις «στις άμεσες και καταλυτικές ενέργειες του Δήμου μας», μετά την «εκδίωξη των ιχθυοτροφείων» που τόλμησαν κάποιοι να σκεφτούν ότι μπορούν να εγκαταστήσουν στη παραλία Μεγάρων, η Δημοτική Αρχή σε συννενόηση με την Κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά στην ολοκληρωτική «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» της περιοχής μας με δύο πρωτοποριακά έργα που συζητάει και τα οποία θα δώσουν «νέα πνοή» στην Μεγαρίδα!


1. Συζητάει όπως πληροφορούμαστε με ιδιώτες που δραστηριοποιούνται με τα σκουπίδια, την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από τα σκουπίδια του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής ...

2. Συζητάει με την κυβέρνηση την εγκατάσταση του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην Μεγαρίδα


Δύο έργα τα οποία θα «αναβαθμίσουν» την περιοχή μας, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον και ταυτόχρονα θα επιφέρουν «υψηλά αντισταθμιστικά οφέλη» για τον τόπο και τον Δήμο μας.
Πιο συγκεκριμένα τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους συνοψίζονται στα κάτωθι δύο σημαντικότερα :

· Το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, εκτός του ότι για την λειτουργία του θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν όλα τα σκουπίδια της Δυτικής Αττικής, μετατρέποντας την Μεγαρίδα σε Νέα Λιόσια (διότι τα σκουπίδια του Δήμου Μεγαρέων δεν φτάνουν ούτε για μερικές μέρες λειτουργίας του εργοστασίου), το χειρότερο είναι ότι θα γεμίσει τον αέρα με διοξίνες και το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα με όλα τα καρκινογόνα υπολείμματα της επεξεργασίας των σκουπιδιών. Όλα αυτά θα καταλήξουν στο σπίτι μας και στο πιάτο μας.

· Η εγκατάσταση του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών θα φέρει στην περιοχή "προσωρινά" όλους «τους ευυπόληπτους και ομόθρησκους πολίτες άλλων ανεπτυγμένων χωρών», οι οποίοι θα έλθουν για πολύ λίγο στην περιοχή μας (όπως με άρθρο της υποστηρίζει «έγκυρη» τοπική εφημερίδα, η οποία στο άρθρο της δηλώνει θετική σε μία τέτοια εξέλιξη!!) φέρνοντας άφθονο συνάλλαγμα και επενδύσεις και οι οποίοι υπολογίζεται να παραμείνουν περίπου 20-30 χρόνια μόνον. Δέον να σημειωθεί ότι όταν το κέντρο θα γεμίζει, προφανώς θα αδειάζει αυτόματα....για να τους φιλοξενήσουμε εμείς στα σπίτια μας...



ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ, ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ «ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ» ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Για αυτό καλούμε όλους τους φορείς του τόπου και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής σε άμεσες κινητοποιήσεις για να μην αφήσουμε να μας αποτελειώσουν με την νέα "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" που ετοιμάζουν για την περιοχή μας.

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Nisea Naturα

ΥΓ Συγχαρητήρια στην "Ενημέρωση" για την θετική γνωμοδότηση επι της εγκατάστασης κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών
στην Μεγαρίδα!! Εκφράζει τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής?
Τι θέση θα κρατήσει η περιφέρεια για τις ανωτέρω δύο "αναβαθμίσεις"?

"λαϊκή συνέλευση" Νέας Περάμου. Απομαγνητοφωνημένα περιεχόμενα

"Να αξιοποιηθεί το αλσύλλιο στο Φόρο!"

"Αιχμή" 7/10/2011, σελ.6

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΑΚΟΜΗ 10 ΗΜΕΡΕΣ «ΠΑΡΕΑ» ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Μέχρι τουλάχιστον τις 19 Οκτωβρίου, οπότε και πραγματοποιείται η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν να συνεχίζουν τους αποκλεισμούς ΧΥΤΑ και τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών αμαξοστασίων οι εργαζόμενοι στους δήμους. Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλές πλευρές*, η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής σχεδόν ομόφωνα κατά τη διάρκεια σύσκεψης-συνέλευσης στη χωματερή Φυλής χθες όλων των Σωματείων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, στη συνέλευση αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε εργαζόμενο που συμμετέχει στην κατάληψη σύμφωνα με σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ελένης Ράικου θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/14897

Έγκλημα στις ελληνικές θάλασσες!

Έγκλημα στις ελληνικές θάλασσες from Greenpeace Greece on Vimeo.

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της αλιευτικής περιόδου για τις μηχανότρατες, οι ακτιβιστές μας ανακήρυξαν το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ως τόπο θαλάσσιου εγκλήματος. Αιτία: το βίντεο-ντοκουμέντο της Greenpeace που δείχνει την αληθινή καταστροφή που προκαλούν οι μηχανότρατες στις ελληνικές θάλασσες.

Πρόκειται για έγκλημα που συντελείται με τη συνενοχή του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη κατά του ελληνικού ψαριού, των 40.000 Ελλήνων παράκτιων αλιέων που βρίσκονται στα πρόθυρα ανεργίας και κατά των Ελλήνων καταναλωτών.

Ο υπουργός εθελοτυφλώντας στο πρόβλημα επιβαρύνει μια ήδη δύσκολη κατάσταση για πολλούς συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντιφάσκει με τις ίδιες του τις δηλώσεις για ανάπτυξη στη χώρα εφόσον αδιαφορεί για τον τομέα της Αλιείας, ένα δυνητικά παραγωγικό κλάδο, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αναπτυξιακή διάσταση και εξέλιξη με βιώσιμο τρόπο στηρίζοντας οικονομικά ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, ειδικά στις απομακρυσμένες και τις νησιωτικές περιοχές.

Ήδη, μέσα σε δύο εβδομάδες 20.000 Έλληνες στηρίζουν με την υπογραφή τους το αίτημά μας για προστασία των ελληνικών θαλασσών, ενώ στο πλευρό μας βρίσκονται και οι παράκτιοι αλιείς που είναι διατεθειμένοι να περιοριστούν και οι ίδιοι για να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα θάλασσες γεμάτες ψάρια.

Η Greenpeace καλεί τον υπουργό, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, να ακούσει το κάλεσμα των παράκτιων ψαράδων και των πολιτών και να δημιουργήσει θαλάσσια καταφύγια, ξεκινώντας από τις Βόρειες Κυκλάδες. Ήδη μετράμε δέκα μέρες εγκλήματος κατά συρροή, το οποίο θα συνεχιστεί για τους επόμενους οχτώ μήνες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης οφείλει να δράσει προχωρώντας σε μέτρα για την αλιεία και να απαγορεύσει τη δραστηριότητά τους στις Βόρειες Κυκλάδες ως το πρώτο βήμα προς την προστασία της περιοχής.

Χρειαζόμαστε κι εσένα!

Γίνε cyber-ακτιβιστής της Greenpeace, στήριξε με την υπογραφή σου το αίτημά μας για θαλάσσια καταφύγια και προστάτευσε τα ελληνικά ψάρια για να μη λείψουν από το πιάτο μας!

greenpeace.org

δελτίο τύπου του βουλευτή Μ.Βορίδη

"Μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσίων!"