O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η καταστροφή με το όνομα "ιχθυοκαλλιέργειες" πλησιάζει τα Μέγαρα! Αποκαλύπτουμε νέα στοιχεία!! Ο Δήμος παραμένει άφωνος!!!



Η καταστροφική για το περιβάλλον και την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης των Μεγάρων, χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην παραλιακή Μεγαρίδα πλησιάζει. Στην πραγματικότητα βρίσκεται λίγο πριν από τις τελικές υπογραφές!

Σήμερα παρουσιάζουμε δύο νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι:

1. Τα Μέγαρα είναι περιοχή που κρίνεται ότι μπορεί να αναπτύξει και ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ εκτός από τις οστρακοκαλλιέργειες της Ν.Περάμου

2. Προβλέπεται η εγκατάσταση μιας από τις συνολικά επτά νέες ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ του νομού Αττικής, στα Μέγαρα. Οι υπόλοιπες έξι αφορούν νησιά. Είμαστε ο μοναδικός παραλιακός δήμος στην Αττική που επιλέγεται για καταστροφή και υποβάθμιση! (πίνακας 2)

3.Τα Μέγαρα είναι μία από τις 22 περιοχές σε όλη την Ελλάδα που θεωρούνται ότι έχουν "περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης" (πίνακας 1). Όπου με το 'ανάπτυξη' υπονοούν τη δέσμευση των παραλιών μας για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και την καταστροφή οποιασδήποτε προοπτικής ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού προς όφελος των κατοίκων της περιοχής!

Τα έγγραφα αυτά είναι στο υλικό που τελικά επεξεργάζεται το Υπουργείο.

Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων συνεχίζει να επιδεικνύει
πρωτάκουστη αδράνεια απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις που θα σημαδέψουν για μια ακόμα φορά αρνητικά το μέλλον του δήμου μας.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ!!!






πίνακας 2:
https://docs.google.com/open?id=1bV4sGwBJ-XjT8g9rn32IrhVEfuTFf-mceb8lAczL8D2dd2ptms_KjnnwlayT

απίστευτα και όμως αληθινά! Τοξικά-προστάτες-εκβιασμοί ...και τοπική αυτοδιοίκηση!


Απίθανες καταγγελίες έκανε η Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και υπεύθυνη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη σε πρόσφατη συνέντευξή της!

Δήμαρχος που εμπλέκεται σε κυκλώματα παράνομης διάθεσης τοξικών αποβλήτων, απειλές προς δημοσιογράφους και την ίδια την κ.Καραβασίλη (!!!), φουσκωτοί προστάτες παράνομων χωματερών! ....τι άλλο θα ακούσουμε!


από το σχετικό ρεπορτάζ:

Άκρως αποκαλυπτική για τις δραστηριότητες του τέως κοινοτάρχη Συκαμίνου Θωμά Ρούσση ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης παράνομης χωματερής με τοξικά στην περιοχή είναι στο α΄ μέρος της συνέντευξής της στην aftodioikisi.gr η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη. Η κ. Καραβασίλη η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει στη Βουλή για δημάρχους που έπαιρναν μίζα ώστε να δέχονται επικίνδυνα απόβλητα στις χωματερές των περιοχών τους, κάνει λόγο για κύκλωμα το οποίο μεταφέρει επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα από τα Οινόφυτα στην περιοχή Συκαμίνου-Ωρωπού, προσθέτοντας ότι οι Επιθεωρητές βρέθηκαν μπροστά σε επαγγελματική επεξεργασία των επικίνδυνων αποβλήτων στην παράνομη χωματερή του πρώην Κοινοτάρχη Συκαμίνου. Παράλληλα περιγράφει με μελανά χρώματα το τι αντιμετώπισε εκεί όταν πήγε για έλεγχο στην κοινοτική και στη διπλανή, έκτασης 10 στρεμμάτων, χωματερή του κ. Ρούσσου, που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού Ασωπού: «Φουσκωτούς», συνεργάτες του πρώην κοινοτάρχη Συκαμίνου, οι οποίοι εμφανίστηκαν ξαφνικά και ήταν έτοιμοι να παρέμβουν μέχρι που έκαναν πίσω όταν εμφανίστηκε ο εισαγγελέας αλλά και για τους προπηλακισμούς και τις απειλές που εκτόξευσαν κατά τοπικού δημοσιογράφου που ασχολείται με την υπόθεση με βασικό μοτίβο «εσένα θα σε βρούνε σε χαντάκι»!

"Κλείστε τις διόδους προς την Ρεβυθούσα"

"Αιχμή" 21/10/2011, σελ.3

Πρόσκληση στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Πέραμο




Ανοιχτό για τα ΑΜΕΑ το κολυμβητήριο του ΚΕΕΔ!

"Ενημέρωση" 22/10/2011

"Άνοιγμα" των Διοδίων Ελευσίνας σήμερα το απόγευμα (6.00-8.00)

για τα οικονομικά του δήμου Μεγαρέων

πατήστε το κουμπί δεξιά για να το δείτε σε νέο παράθυρο:

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων