O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

η χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών προχωράει ...και ο δήμος Μεγαρέων τηρεί σιωπή ιχθύος!


Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, με χθεσινή της ανακοίνωση επισημαίνει το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί για την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών προχωρούν κανονικά. Η απειλή για τα Μέγαρα είναι πλέον άμεση. Ο δήμος τηρεί σιγή ιχθύος! Σαν να μην μας αφορά το ζήτημα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 2.11.2011

Αναβλήθηκε αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ, με απόφαση του ΥΠΕΚΑ, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, με αντικείμενο την διατύπωση γνώμης αναφορικά με το υπό θεσμοθέτηση Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών. Η γνώμη αυτή, όπως προκύπτει από το «Σχέδιο Θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας - 2.11.2011», είναι η αποδοχή του Χωροταξικού Πλαισίου, διανθισμένη με ευχολόγια, κενές ουσίας υποδείξεις και ανακρίβειες, που δεν αλλάζουν στο ελάχιστο το περιεχόμενο και τις συνέπειές του. Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες υποδεικνυόμενες προσθήκες:
«Παράλληλα με την εφαρμογή της παρούσης ΚΥΑ, καλούνται όλοι οι Δήμοι και οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας να υποδείξουν, εντός δύο μηνών από της δημοσίευσης της, περιοχές ή σημεία, εντός και εκτός ΠΑΥ, για την υποδοχή εγκαταστάσεων υδατοκαλλιεργειών».
Αφού δηλαδή πρώτα κατοχυρωθεί νομικά η δυνατότητα εγκατάστασης νέων και παλιών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας ΠΑΝΤΟΥ, θα κληθεί η τοπική αυτοδιοίκηση να «υποδείξει» ΤΙ;
«Με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ θα εκπονηθεί το ταχύτερο δυνατό Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Θαλάσσιες και Παράκτιες Περιοχές, στο οποίο θα ενσωματωθούν οι σχετικές με την χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών διατάξεις». Αφού δηλαδή πρώτα κατοχυρωθεί η αποκλειστική χρήση της υδατοκαλλιέργειας στις περιοχές που επέλεξαν προνομιακά οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας, η Πολιτεία θα μοιράσει ό,τι περισσεύει στον τουρισμό, την αλιεία και τις λοιπές χρήσεις του παράκτιου και νησιωτικού χώρου. Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να καταψηφίσουν το απαράδεκτο «Σχέδιο Θέσεων» που τέθηκε υπόψη τους, και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, κ. Λουδοβίκο Βασενχόβεν να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου, ο οποίος (μεταξύ άλλων) προβλέπει το δικαίωμα στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων Δήμων να παρίστανται στις συνεδριάσεις του.

Ημερίδα με θέμα το Ρυθμιστικό της Αθήνας και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μεγάρων διεξήχθη χθες στο Στρατουδάκειο

Ημερίδα με πρωτοβουλία της "Ένωσης Πολιτών" και θέμα:

«Γ.Π.Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) ΜΕΓΑΡΩΝ και ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ»

διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Στρατουδάκειο.

ΟΜΙΛΙΕΣ:
«Η Οδύσσεια ενός ΓΠΣ στην Αττική του ΡΣΑ»
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, μελετητής νέου Γ.Π.Σ. Δήμου Μεγαρέων

«Προοπτικές Ανάπτυξης Δήμου Μεγαρέων: Χωρικός Σχεδιασμός και προσωπικά βιώματα»
ΚΑΡΚΑ ΛΕΝΑ, Δρ. χωροταξίας, Προϊσταμένη τμήματος Χρήσεων Γης και Παραγωγικών Δραστηριοτήτων Δ/σης Χωροταξίας ΥΠ.Ε.Κ.Α.

«Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής»
ΣΤΕΦΑΝΗ ΕΦΗ, Τοπογράφος Μηχανικός, στέλεχος Ο.Ρ.Σ.Α.

«Γ.Π.Σ. και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις»
ΔΕΣΚΟΣ ΤΑΣΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος , επικεφαλής «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Αναδημοσίευση για το Βουρκάρι στον "Μεγαρικό"...

"Μεγαρικός Τύπος" 27/10/2011, σελ.13

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων