O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

δημόσια επιστολή-απάντηση στον κύριο δήμαρχο



Χθες δημοσιεύσαμε την ανακοίνωση του δήμαρχου κ. Ι.Μαρινάκη (εδώ) η οποία αφορούσε στην κριτική του για τις τοποθετήσεις μας μέσα από αυτό τον ιστότοπο για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών.
Σήμερα επανερχόμαστε με τις δικές μας απαραίτητες απαντήσεις.


Στην επιστολή του κ.Δήμαρχου υπάρχει μία παράγραφος που αναφέρεται στις όποιες αντιδράσεις του Δήμου σε σχέση με τους κεντρικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την χωροθέτηση υδατοκαλλιεργειών στην παραλιακή Μεγαρίδα. Αναφέρεται σχετικά:

"ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΥΑ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΥΑ ΩΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ"

Να σας θυμίσουμε κύριε δήμαρχε, ότι από αυτό εδώ το ιστολόγιο αναδείχθηκε και προβλήθηκε αρχικά το τεράστιο ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών στα Μέγαρα (εδώ). Αυτό όμως, όπως και πολλά άλλα που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, θα έπρεπε να το είχατε κάνει εσείς ως υπεύθυνη δημοτική αρχή.

Να θυμίσουμε επίσης στον κύριο δήμαρχο, ότι προβάλαμε αμέσως και χαιρετίσαμε ως θετική την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργεις στα Μέγαρα (εδώ, εδώ και εδώ). Να θυμίσουμε επιπροσθέτως, ότι πάλι εμείς και με δική μας πρωτοβουλία δημοσιεύσαμε την παρέμβαση του δημάρχου στη δημόσια διαβούλευση (εδώ). Να σημειώσουμε ότι αυτή η τοποθέτηση δεν είχε καν δημοσιοποιηθεί από το Γραφείο Τύπου του δήμου! Το γιατί άραγε δεν το μάθαμε ποτέ!

Ο κύριος δήμαρχος αναφέρει ότι έχουμε ως Δήμος προσφύγει στα δικαστήρια για να μην εφαρμοστεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Όμως αυτή η ΚΥΑ δεν έχει ακόμα υπογραφεί! Πώς λοιπόν έχουμε προσφύγει;!... Όπως και να έχει το θέμα η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώσει τους δημότες της για τις όποιες κινήσεις της. Έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να φωτίσει το θέμα, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να κινητοποιήσει τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου.
Από την πρώτη στιγμή βέβαια τονίσαμε ότι αυτά τα βήματα από μέρους του δήμου είναι μεν αναγκαία αλλά όχι και επαρκή. Προτείναμε νέες δράσεις, κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να πάρει η δημοτική αρχή ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων Δήμων που πλήττονται από τη χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών.

Από τη μεριά μας, πήραμε την πρωτοβουλία να εκδώσουμε και να διανείμουμε δισέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο-ανακοίνωση (10.000 αντίτυπα), πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και σε τοπικούς βουλευτές που ανταποκρίθηκαν θετικά και συντονίσαμε τις κινήσεις μας και με άλλους τοπικούς Συλλόγους και φορείς. Συμμετείχαμε επίσης από την πρώτη στιγμή στις δραστηριότητες του Πανελλήνιου Συντονιστικού ενάντια στην αυθαίρετη χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών και προβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις το θέμα προς τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (εδώ). Αυτά όμως οφείλατε να τα κάνετε εσείς πρώτος κύριε δήμαρχε και όχι εμείς!

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει επίσης:
"ΛΥΠΆΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ."

Αναφέραμε προηγουμένως συνοπτικά τις "ερασιτεχνικές" δράσεις μας για το θέμα. Δυστυχώς για τον κύριο Δήμαρχο, και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής θα μπορούσε να διακρίνει τον ερασιτεχνισμό του ιδίου του δημάρχου στο χειρισμό του ιδιαίτερα κρίσιμου αυτού ζητήματος για τον τόπο.

Να θυμίσουμε στον κύριο δήμαρχο ότι εμείς οι "ανωνυμογραφούντες" είμαστε αυτοί που συντόνισαν πρόσφατα τον καθαρισμό στο Βουρκάρι. Εμείς οι "άγνωστοι", κατά τον κύριο δήμαρχο, είμαστε εμείς που διοργανώνουμε χρόνια τώρα δημόσιες εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Εμείς οι άγνωστοι είμαστε αυτοί που έχουμε συναντήσει δημάρχους, τοπικούς παράγοντες, βουλευτές και στελέχη Υπουργείων. Χρειάζεται μήπως ο κύριος δήμαρχος τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς μας;

Στο σημείωμά του ο κύριος δήμαρχος αναφέρει:
"ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΟΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΤΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
"

Ευχαριστούμε κύριε δήμαρχε για τα καλά λόγια και τις παραινέσεις σας. Θα πρέπει όμως να μας εξηγήσετε:
  • Είναι "αόριστες και ανενημέρωτες" οι ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού, τις οποίες δημοσιεύουμε;
  • Είναι αόριστη η πρόσκληση που σας έχουμε απευθύνει να αναλάβετε και άλλες δράσεις, γιατί όπως φαίνεται το Υπουργείο δεν μας έχει λάβει υπόψιν;
  • Είναι ανενημέρωτη η πληροφορία, που έχουμε δημοσιεύσει, ότι ενώ στο Πανελλήνιο Συντονιστικό συμμετέχουν ήδη επισήμως 13 ΔΗΜΟΙ της χώρας, τα Μέγαρα απουσιάζουν από αυτή την προσπάθεια;
  • Είναι αόριστη η πληροφορία ότι οι όποιες ενστάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου έχουν παντελώς αγνοηθεί από το Υπουργείο;
  • Είναι επομένως αόριστη η παρατήρηση ότι ενώ η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βρίσκεται κυριολεκτικά στο παραπέντε ο δήμος μας σιωπά και αδρανεί (εδώ);

Ποιός είναι λοιπόν ανενημέρωτος και αόριστος κύριε δήμαρχε; Εμείς ή εσείς;

Το σημείωμα του κυρίου δήμαρχου καταλήγει:
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ BLOG ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ BLOG ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ.

Κύριε Δήμαρχε, φυσικά και δημοσιεύσαμε την επιστολή σας, όπως κάνουμε με κάθε επιστολή και δελτίο τύπου το οποίο μπορεί να ενδιαφέρει τους πολίτες των Μεγάρων. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας. Δεν χρειαζόταν να μας το ζητήσετε. Με την απάντησή μας νομίζουμε ότι "αποκαταστήσαμε και την ορθότητα" του όλου ζητήματος!

Πρέπει τέλος να σας ενημερώσουμε ότι οι δράσεις, οι ανακοινώσεις και οι τοποθετήσεις μας δημοσιεύονται σε αρκετά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο. Συνεντεύξεις μας έχουν κατ' επανάληψη ακουστεί στο ραδιόφωνο και προβληθεί στην τηλεόραση.
Υπηρετούμε "ανώνυμα" εδώ και χρόνια την υπόθεση της προστασίας και ανάδειξης του Βουρκαρίου και της παραλιακής Μεγαρίδας, γιατί δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική μας προβολή. Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως από την αρχή. Συλλογικά, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επιμονή.

Με τιμή,
οι διαχειριστές του vourkari.blogspot.com


Ρεπορτάζ από τον καθαρισμό του Βουρκαρίου στον τοπικό τύπο




"Άποψη" 3/11/2011, σελ.3

ανακοίνωση της λέσχης φίλων του "Βύζαντα"

H ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ 'ΘΥΡΑ 4', καταδικάζει την σφαγιαστική-ντροπιαστική και μεμένος εναντίον του Βύζα διαιτησία του κ.Γκράνα και των βοηθών του Σαββόγλου και Χατζημωυσιάδη(Συνδέσμου Ξάνθης), στον σημερινό αγώνα με τον Πιερικό.

Τέτοιες διαιτησίες αποδεικνύουν περίτρανα για ποιο λόγο ο φίλαθλος κόσμος έχει αποστραφεί από το ποδόσφαιρο και τα Ελληνικά γήπεδα.

Φαίνεται ότι ο Βύζας που επιστρέφει έπειτα από 28 χρόνια στην Β’εθνική (Football League), μπήκε στο μάτι των γνωστών-άγνωστων της Ελληνικής διαιτησίας που μόνο την αξιοκρατία δεν επιδιώκουν παρά μόνο την ενίσχυση του παρασκήνιου και των εκφραστών αυτού.

Συγκεκριμένα, όπως είδε όλος ο φίλαθλος κόσμος το 1ο γκόλ του Πιερικού στο 29’ ήταν από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ, το πέναλντι που δεν δόθηκε στην ανατροπή του Σανόκο στην μικρή περιοχή ήταν κάτι παραπάνω από καταφανέστατο, και η αποβολή του Μπέριου στο σημείο που ο Βύζας πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση ήταν πέρα για πέρα άδικη, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ στον Μωυσίδη έξω από την περιοχή του Πιερικού, συνεπώς η φάση της αποβολής θεωρείται ως μη γενόμενη.

Εμείς, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ όλοι την διαιτητική τριάδα του σημερινού αγώνα, ζητώντας την παραπομπή τους στα αρμόδια όργανα της ΚΕΔ, καθώς και την εξαίρεση τους από όλους τους αγώνες του Βύζαντα εώς το τέλος του πρωταθλήματος. Ηθική μας επιβεβαίωση τα λόγια του παρατηρητή μετά το τέλος του αγώνα στον κόσμο των Μεγάρων:‘’Θα τον παραπέμψω στα αρμόδια όργανα αύριο, αλλοίωσε το αποτέλεσμα’’!

Τέλος, ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τους 3.000 οπαδούς του Βύζαντα που έδωσαν βροντερό παρών στο Δημ.Γήπεδο των Μεγάρων και έδειξαν έμπρακτα για ακόμα μία φορά ότι είναι ο 12ος παίχτης της ομάδας μας.

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τους ποδοσφαιριστές του Βύζαντα, για την σημερινή τους εμφάνιση, για εμάς είναι οι ηθικοί νικητές της σημερινής αναμέτρησης. Να ξέρουν πως θα είμαστε στο πλευρό τους, μέχρι το τέλος!

Από τα Μέγαρα, στέλνουμε το εξής μήνυμα εν όψει της συνέχειας:

OI ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΟΣ 'ΘΥΡΑ 4'
06.11.2011