O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και το Βουρκάρι


Στη δημοτική βιβλιοθήκη έγινε ανοιχτή συζήτηση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επιστημόμων Μεγάρων, με θέμα τις πρόσφατες δράσεις αλλά και τον μελλοντικό προγραμματισμό του Συλλόγου.

Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτά των περιβαλλοντικών προβλημάτων.


Στα πλαίσια αυτά όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ:

..."ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων, ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα, ενήργησε δια της εκπροσώπου του και μέλους του Δ.Σ. Αγγελικής Χατζή και τον Απρίλιο του 2011 πρότεινε με γραπτή έκθεσή του στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αργυρίου, την ίδρυση ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) αστικού τύπου στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης των Μεγάρων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγ.Τριάδος. Στηρίζοντας θερμά το πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στα σχολεία της χώρας, ο Σύλλογος συνηγορεί στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Κ.Π.Ε στη Δυτική Αττική με στόχο αφενός την ανάδειξη και την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής και αφετέρου την ευαισθητοποίηση και την διαμόρφωση οικολογικής συνείδηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά, τα προγράμματα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτό το Κ.Π.Ε στα Μέγαρα είναι: α)οικολογικό πρόγραμμα με έμφαση στον υγροβιότοπο «Βουρκάρι», β) αρχαιολογικό πρόγραμμα που θα αφορά στη μελέτη του τείχους της Μεγαρίδος και γ) ένα βιομηχανικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα. Σημειώθηκε δε, ότι η συγκεκριμένη επιστολή έχει προωθηθεί ήδη και στο ΥΠΔΒΜΘ."...

διβάστε αναλυτικά στο:
http://www.megaraonair.gr/megara-ditiki-attiki/politismos/2549-2011-11-08-10-10-06

ΚΕΘΕΑ: "Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη"