O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

δένδρο αγάπης για τα παιδιά από τους "γιατρούς του κόσμου"


Δένδρο αγάπης για τα παιδιά - Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 22:30,
Το πιο όμορφο δένδρο των Χριστουγέννων θα στολιστεί από τους Αθηναίους στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Είναι το δέντρο της αγάπης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Ένα δέντρο, που για δευτερη χρονιά φέτος, οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) σε συνεργασία με τους atenistas στήνουν με κουτιά από γάλα στ...ο πνεύμα αλληλεγγύης, που διέπει τις γιορτινές μέρες.

Το ραντεβού για όλους είναι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 22:30, για μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

«Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί ένα δέντρο με γάλατα για να φέρει ο Άη Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα σε όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα», είναι το κάλεσμα των ΓτΚ προς όλους τους Αθηναίους.

«Μια μικρή, αλλά σημαντική, χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί», λένε οι ΓτΚ εκφράζοντας την ελπίδα ότι η φετινή συμμετοχή του κόσμου θα είναι το ίδιο συγκινητική όπως και η περσινή.

Πέρσι, συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 κουτιά γάλα και 3 τόνοι τρόφιμα στο δέντρο, που είχε στηθεί στην Πλατεία Κοραή. Το φετινό δέντρο θα στηθεί απέναντι από την πλατεία από την επάνω πλευρά του Μετρό, στο Πανεπιστήμιο.

Εκτός από κουτιά με γάλα οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν επίσης παιδικό γάλα, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, μπισκότα, συσκευασμένες τροφές.

Η ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου γεννήθηκε στο πολυϊατρείο των ΓτΚ, όταν ένα μικρό παιδί εξέφρασε την επιθυμία να του φέρει ο Άη Βασίλης ένα ποτήρι γάλα.

Μια επιθυμία που τώρα εκπληρώνεται για πολλά παιδάκια μέσα από την προσφορά των απλών ανθρώπων.


http://links.causes.com/s/clzsUE

στο newsletter της Ορνιθολογικής, το e-ωνός :


Μπορείτε να διαβάσετε για το νέο
Πρόγραμμα LIFE για την Προστασία της Νανόχηνας, όπως και περισσότερες πληροφορίες για τη Νανόχηνα. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για τους ευάλωτους Θαλασσοσφυριχτές στον Υγρότοπο Ωρωπού, για τα πουλιά της Πόλης, αλλά και για το Πρόγραμμα Προστασίας & Ανάδειξης του Υγροτόπου Γιάλοβα.

δελτίο τύπου του Β.Οικονόμου