O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Θα ακυρωθεί η πραξικοπηματική και παράνομη ΚΥΑ για το «Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών»;

Συζητήθηκε χθες το απόγευμα η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Θα ακυρωθεί η πραξικοπηματική και παράνομη ΚΥΑ για το «Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών»;

Δεν υπάρχει περιοχή της ελληνικής επικράτειας που να έχουν εγκατασταθεί επιχειρηματικές δραστηριότητες υδατοκαλλιέργειας και να μην έχουν προκληθεί σοβαρότατες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι τόσο οξύ και τόσο σοβαρό το πρόβλημα όπου πλέον έχει συγκροτηθεί «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας» στην οποία συμμετέχουν Δήμοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία αλιέων, σύλλογοι και άλλες ομάδες πολιτών. Οι κινήσεις αυτές συνοδεύονται από μαζικές κινητοποιήσεις και από εξαιρετικά τεκμηριωμένες εκθέσεις και παρεμβάσεις ειδικών επιστημόνων. Πρόσφατη και χαρακτηριστική τέτοια κινητοποίηση είναι αυτή που οργανώθηκε μόλις προχθές, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, στην Αίγινα με ημερίδα της «Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αίγινας κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών».
Κοινό και επίκαιρο αίτημα στο οποίο συναντιόνται όλες οι κινητοποιήσεις είναι η άμεση ακύρωση της πραξικοπηματικής και κατ’ ουσία παράνομης ΚΥΑ του «Ειδικού Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών».
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Μετά τη γενική κατακραυγή πως μπορεί η Κυβέρνηση να επιμένει στη ισχύ της πραξικοπηματικής και παράνομης ΚΥΑ;
2. Σκοπεύει να οργανώσει ένα πραγματικά σοβαρό επιστημονικό και κοινωνικό διάλογο για το θέμα ώστε να μην οδηγηθούν περιοχές ιστορικές υψηλού φυσικού κάλλους στην καταστροφή;

Ο ερωτών βουλευτής
Θοδωρής Δρίτσας
Α' Πειραιά και Νησιών

Για γέλια ή για κλάματα;!!

Πρόσκληση από τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων

στην "α" που κυκλοφορεί