O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ανεκδιήγητοι οι ..."λεμβούχοι Πάχης"!?


Καταλαβαίνουμε βέβαια τον οποιοδήποτε προσπαθεί να προασπίσει τα επαγγελματικά και οικονομικά συμφέροντά του. Όταν αυτό όμως γίνεται χρησιμοποιώντας επαίσχυντες μεθόδους διαβολής, προκαλεί δυσφορία. Και φυσικά λύπη σε όσους αγωνίζονται για την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν μια φράση για ανάλογες περιστάσεις: "αιδώς Αργείοι"...

"Πνοή" 19/01/2012, σελ.3


Πυρκαγιά σε 4 σκάφη στη Νέα Πέραμο



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 13/1, σε τέσσερα σκάφη, που ήταν ελλιμενισμένα στο λιμάνι της Νέας Περάμου.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το εσωτερικό του ερασιτεχνικού σκάφους «Αρκτούρος» όταν έγινε βραχυκύκλωμα των καλωδίων της μπαταρίας κατά την εκκίνηση της κύριας μηχανής.
Παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης από τον ιδιοκτήτη του σκάφους επεκτάθηκε στον χώρο ενδιαίτησης και στη συνέχεια στα διπλανά σκάφη «Δέσποινα», «Παναγιά Θαλασσινή» και «Μαρία».
Επιτόπου, έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και έσβησαν την φωτιά, από την οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ημιβυθίστηκαν κοντά στο κρηπίδωμα το «Αρκτούρος» και το «Δέσποινα».
Το λιμεναρχείο σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του σκάφους «Αρκτούρος» φρόντισαν να τοποθετηθεί πλωτό απορροφητικό φράγμα μήκους 48 μέτρων, προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.
Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ πρόκειται να ελεγχθεί ξανά η περιοχή για ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Πάχης Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

πηγή:
http://pireas2day.gr/02,13,2219,00.aspx

τραγικός θάνατος αγρότη

Τραγική κατάληξη είχε η ανατροπή του τρακτέρ το οποίο χειριζόταν ο Γεώργιος Δαλάκας, 53 ετών, το μεσημέρι του Σαββάτου 21/1/2012.

Ο άτυχος αγρότης καλλιεργούσε το περιβόλι του στην θέση Μαυρατζά όταν ξαφνικά ένας τροχός πάτησε σε σαθρό έδαφος, ανατράπηκε και κατακρημνίστηκε σε βάθος μόλις δύο μέτρων καταπλακώνοντάς τον στον παρακείμενο δρόμο. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή:

http://megara.org/articles.php?id=615

...από την κοπή της πίτας της ΛΕΜΜ

Μέλη και φίλοι της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων (ΛΕ.Μ.Μ.) πρωτοτύπησαν κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, συνοδεία μουσικής και εδεσμάτων στη γραφική και χιονισμένη Στενή Ευβοίας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Χρονιά και ασφαλή χιλιόμετρα!



δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων