O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση στη βουλή για το αγκυροβόλιο στον κόλπο Μεγάρων από τον Θανάση Μπούρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός Θανάσης Μπούρας κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς α)Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, β)Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και γ)Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις αντιδράσεις για το νέο Αγκυροβόλιο στον κόλπο των Μεγάρων.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Η Δυτική Αττική φιλοξενεί το 40% της ελληνικής βιομηχανίας (Ναυπηγεία, Διυλιστήρια, χρωματοβιομηχανίες, τσιμεντάδικα, χαλυβουργίες κ.λ.π.) με αποτέλεσμα η περιοχή από τον Ασπρόπυργο μέχρι και την Πάχη Μεγάρων δέχεται σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η δημιουργία αγκυροβολίου στην Πάχη Μεγάρων η οποία αποτελεί βόμβα κατά του περιβάλλοντος και της τόσο βεβαρυμμένης περιοχής. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου και της Πάχης Μεγάρων υπάρχουν πολλές δεξαμενές πετρελαίου και λειτουργεί και ο σταθμός φορτοεκφόρτωσης αργού πετρελαίου των ΕΛΠΕ.

Η είδηση του καθορισμού νέου αγκυροβολίου στον κόλπο της Μεγαρίδος, το οποίο γνωστοποιήθηκε πρόσφατα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί και μια νέα, τρίτη, δεξαμενή πάνω σε προσχώσεις οι οποίες όμως θα είναι επισφαλείς δεδομένης της σεισμογένειας της χώρας αλλά και της περιοχής ειδικότερα, εφόσον η Ρεβυθούσα βρίσκεται πάνω σε ρήγμα. Οι εγκαταστάσεις αυτές εκτός του μεγάλου κινδύνου ατυχήματος θα προκαλέσουν και έντονη ηχορύπανση στην περιοχή με πολλές και αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Το αγκυροβόλιο γίνεται για να εξυπηρετήσει τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας και τις προβλεπόμενες αυξημένες ανάγκες από την τρίτη μεγάλη δεξαμενή που ετοιμάζονται να κατασκευάσουν.

Ο Δήμος Μεγάρων είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, με οικονομικές δραστηριότητες σε όλους τους τομείς της οικονομίας (εμπόριο, βιομηχανία, βιοτεχνία, γεωργία, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμό κλπ). Οπότε είναι προφανές ότι το νέο αγκυροβόλιο θα βλάψει κατά πολύ το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και επομένως και την τοπική οικονομία.

Ήδη, ο Δήμος Μεγαρέων προχωρά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μέσα από το οποίο περνάει και η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του κόλπου των Μεγάρων ως ζώνης τουρισμού και αναψυχής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

· Θα αναθεωρήσετε την πρόθεση δημιουργίας αγκυροβολίου στην περιοχή της Πάχης και του κόλπου Μεγάρων;
· Υπάρχουν προβλέψεις για λήψη μέτρων για την καλυτέρευση του περιβάλλοντος της περιοχής;»

Γ. Βαρελάς: "Μήπως ζουν σε άλλο κόσμο;"

"Άποψη" 19/01/2012 (θέσεις ...& αντιθέσεις), σελ.8

Άγνωστοι έκαψαν 50 κάδους ανακύκλωσης το τελευταίο 2μηνο στα Μέγαρα!!?

Σπίθα Μεγάρων: Ανακοίνωση Πολιτικού Συμβουλίου του Κ.Α.Π.


Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δηλώνει την συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η μεμονωμένη διεκδίκηση αιτημάτων με απεργίες ξεχωριστά ανά κλάδο εργαζομένων δεν είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπισθεί η πολιτική μίας κυβέρνησης που έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να καταπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, που κατακτήθηκε με αγώνα και αίμα τα τελευταία 100 χρόνια.

Η κυβέρνηση με χειρουργικές επεμβάσεις πλήττει έναν – έναν κάθε φορά τους επαγγελματικούς κλάδους, με στόχο να μην μας βρει όλους ενωμένους απέναντί της.
Η πολιτική αυτής της κατοχικής κυβέρνησης δεν βελτιώνεται.
Ανατρέπεται!!!

Ο μόνος τρόπος για να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια καταστροφής της χώρας, με το αλυσόδεμα που επιχειρείται μέσω της υπογραφής των προδοτικών δανειακών συμβάσεων, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ όλων των κλάδων Πανελλαδικά με αιτήματα την μη υπογραφή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, καταγγελίας του Μνημονίου και άμεση προκήρυξη ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη κυβέρνησης που να εκφράζει το λαϊκό αίσθημα.

Υιοθετούμε φάτσα και όχι ράτσα!



"Άποψη" 19/01/2012, σελ.15

Διαβάστε στην "ά" που κυκλοφορεί...