O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

παραλίγο τραγωδία με την Ρεβυθούσα!



Το σχετικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει αυτή τη βδομάδα ένα ναυτικό ατύχημα με πυρκαγιά σε πλοίο κοντά στη Ρεβυθούσα, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ντόμινο καταστροφών που ίσως δεν μπορούμε να συλλάβουμε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας!

Το αφιερώνουμε σε αυτούς τους λίγους που ίσως σκέφτονται πως λέγαμε υπερβολές! Η Ρεβυθούσα αποτελεί μια συνεχή απειλή για την περιοχή μας και όχι μόνο! Οι σχεδιασμοί για επεκτάσεις και δημιουργία τρίτης δεξαμενής πρέπει να σταματήσουν!

Η παραλιακή Μεγαρίδα είναι ήδη υπερκορεσμένη με διάφορες ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες. Άλλη μια δεν θα αποτελέσει μια ποσοτική πρόσθεση. Θα είναι ένα ποιοτικό άλμα προς ...την κατεύθυνση του Σκαραμαγκά και του Ασπροπύργου!

Για να είμαστε ειλικρινείς οι μόνοι που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο είναι οι δήμοι των Μεγάρων και της Σαλαμίνας. Οι δημοτικές αρχές είναι εξ αντικειμένου πιστωμένες με αυτή την υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους και δημότες τους. Τρόποι υπάρχουν. Διάθεση από τους πολίτες υπάρχει. Ιδέες πολλές και ποικίλες. Πολιτική βούληση υπάρχει;

διαβάστε και το σχετικό ρεπορτάζ:

Παραλίγο να γίνει το μοιραίο… Πανικός προκλήθηκε στη Ρεβυθούσα και τις λιμενικές αρχές όταν πλοίο «νερουλάδικο» που έπλεε δίπλα απ’ τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου την ώρα που γινόταν φορτοεκφόρτωση αερίου από το πλοίο στις δεξαμενές αποθήκευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κινητοποίηση ήταν άμεση και το φλεγόμενο πλοίο απομακρύνθηκε και με ρυμουλκά άμεσα γιατί υπήρχε πολύ σημαντικός κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις αλλά και για το πλοίο που ξεφόρτωνε!

Το επεισόδιο έγινε την περασμένη Κυριακή τ’ απόγευμα.


"Ενημέρωση" 11/2/2012, σελ.2


η υδροφόρα "Αίγινα", στην οποία αναφέρθηκε η πυρκαγιά

(η αρχική φώτο είναι από σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr )


Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/02/2012

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 08:00 στο χώρο του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, έλαβε χώρα ενημέρωση για το θέμα της εγκατάστασης βιομηχανίας αιολικής ενέργειας στα Γεράνεια.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναλύθηκε με λεπτομέρεια το θέμα, προβλήθηκαν σχετικά video, έγινε ανταλλαγή απόψεων, απαντήθηκαν ερωτήματα και κλείνοντας, οι συμμετέχοντες, δήλωσαν συμμετοχή στην επάνδρωση ομάδων εργασίας.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΣΕ Video το perahora.gr

http://www.youtube.com/watch?v=U7vsOc_yUak&feature=youtu.be

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

http://geraniasos.blogspot.com/

geraniasos@gmail.com


πρόσφατες εικόνες από το Βουρκάρι...

Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 11-02-2012




Γ.Βαρελάς: "Δεν είμαστε φτωχοί..."

"...Δεν είμαστε φτωχοί επειδή έχουμε έλλειψη πρώτων υλών ή επειδή η φύση είναι σκληρή απέναντί μας. Απλώς νιώθουμε πιο έντονα σε σχέση με άλλους, την πίεση που ασκούν οι τοκογλύφοι ευρωπαίοι δανειστές της χώρας μας, υπό την ανοχή και τις ευλογίες των επίορκων 'πολιτικών' και διορισμένων τραπεζικών υπαλλήλων.
Ίσως, χρησιμοποιώντας την ανεπάρκεια μερικών εθνικών προδοτών να καταφέρουν να αποκτήσουν δικαιώματα σε εδάφη της χώρας αυτής, όμως ποτέ δεν θα μπορέσουν να εξουσιάσουν την ψυχή μας και να ταπεινώσουν την υπερηφάνεια μας..."

Γιώργος Βαρελάς


"Άποψη" 9/2/2012, σελ.8

κοπή πίτας

"αλληλεγγύη"...

"Αιχμή" 10-02-2012

στην Αθήνα...







Εκρηκτικές διαστάσεις τείνει να λάβει ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των άστεγων και γενικότερα πεινασμένων ανθρώπων στην Αθήνα....
tvxs.gr