O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ο δήμος ανακοινώνει κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στα παράλια μας

Θέμα: Αντίδραση για το ιχθυοτροφείο στη θέση Κάτω Αλώνι

Μια ακόμα μεγάλη επιχείρηση υποβάθμισης του τόπου μας επιτελείται αυτές τις μέρες στο θαλάσσιο χώρο της Κακιάς Σκάλας στη θέση «Κάτω Αλώνι» .

Τα μεγάλα συμφέροντα τα οποία έχουν κατακυριεύσει την χώρα μας, άπλωσαν τα πλοκάμια τους στην περιοχή μας. Τεράστιες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στήνονται στο θαλάσσιο χώρο μιας περιοχής η οποία χαρακτηρίζεται από το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Αττικής 2021, δηλαδή από το ίδιο το κράτος ως «ιδιαίτερου γεωμορφολογικού και τοπιακού χαρακτήρα».

Όμως τα συμφέροντα «καπελώνουν» τους πάντες «υποχρεώνουν» με τον τρόπο τους την πολιτική ηγεσία σε όλα τα επίπεδα να ενδώσει και να υπογράψει σε ανήθικες προθέσεις εις βάρος του τόπου.

Καλώ όλους τους πολίτες να στρατευτούν στον αγώνα κατά της υποβάθμισης του τόπου.

Να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του προγραμματίζεται για να μην περάσει άλλη μια δόλια ενέργεια εις βάρος μας.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Ιωάννης Μαρινακης

Κάλεσμα δημάρχου σε σθεναρές αντιδράσεις κατά ιχθυοτροφείων και αγκυροβολίου!

"Επικαιρότητα" 29/02/2012, σελ.3


Πάχη: Φώναξαν, ακούστηκαν και τα στόματα άνοιξαν!


Μεγάλες στιγμές συγκίνησης προσέφερε σε εκείνους, που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώθηκε στην Πάχη Μεγάρων. Σήμερα το πρωί 40 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους και πήγαν εκεί για να τιμήσουν τα ζώα που χάθηκαν, και φυσικά για να καταδικάσουν τους δολοφόνους τους. Σήμερα 40 άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους και έκαναν τον κόσμο να ξεσηκωθεί, να ρωτήσει «Ποιος» και «Γιατί» αλλά κυρίως να προβληματιστεί.

Φιλόζωοι από τα Μέγαρα, την Κόρινθο, την Αθήνα και ντόπιοι, παρά την κακοκαιρία, ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για τη συστηματική δηλητηρίαση των ζώων της Πάχης και έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα με την ισχυρή παρουσία τους, που σε κανέναν δεν άφησε τα περιθώρια, ώστε να τους χαρακτηρίσει «γραφικούς» φιλεύσπλαχνους, οι οποίοι έχουν την «πολυτέλεια» να νοιάζονται για τα ζώα, ενώ ο κόσμος γύρω μας πεινάει!

Ανατριχιαστική ήταν η φωνή της μικρής Αγγελικής, που φώναξε συνθήματα με την ντουντούκα, την οποία κρατούσε με τα χεράκια της. Δικαίως τα μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων – Ν. Περάμου λένε, πως πρωτοστάτησε στη διανομή φυλλαδίων και στα συνθήματα, αφού η αγάπη για τα ζώα είναι μεγάλη. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα είναι η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου την επόμενη δεκαετία έχουμε σίγουρη Πρόεδρο του Συλλόγου!

Εκτός από τους δίποδους το παρών έδωσαν και τετράποδοι, όπως ο Ρόκυ και ο Γερούλης, που σώθηκε από φόλα. Ο τετράποδος Ιβάν από την Κόρινθο κουβαλούσε στην πλάτη του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μέσα στο θαυματουργό τσαντάκι του «Σπορτ Μπίλυ» υπήρχαν συρραπτικά, ταινίες, ψαλίδι. Κάθε φορά που οι διαδηλωτές χρειάζονταν εργαλεία, εκεί έβρισκαν την λύση.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Συνομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη τηλεφώνησε νωρίς το πρωί για να συγχαρεί τους ανθρώπους, που απαρτίζουν τη Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Ν. Περάμου για τη διοργάνωση αυτής της δράση αυτή. Η πορεία σταμάτησε επιδεικτικά και απροκάλυπτα μπροστά από το κατάστημα εκείνου, ο οποίος ευθύνεται για το συστηματικό ξεπάστρεμα των ζώων.

Κάποιοι δεν άντεξαν την πίεση και τη δυσφήμιση και τελικά μίλησαν. Η ψυχολογική πίεση σε μια κλειστή κοινωνία καμιά φορά λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από την ποινή που θα επιβάλλει ένα δικαστήριο…

Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Ν. Περάμου τονίζει: «Ευχαριστούμε όλους που μας τίμησαν και ήρθαν από τόσο μακριά να μας συμπαρασταθούν και δεσμευόμαστε, ότι οι μελλοντικές μας δράσεις θα συνεχίσουν να αφήνουν ηχηρά μηνύματα σε όλους όσους δεν σέβονται το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

http://www.zoosos.gr


Ανακοίνωση συλλόγου Πάχης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΧΗΣ
Πάχη Μεγάρων , Μέγαρα Τ.Κ. 19100



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Προστασίας Συμφερόντων Πάχης , εκπροσωπώντας κατοίκους και καταστηματάρχες της Πάχης, καταδικάζει την αποτρόπαιη πράξη δολοφονίας ζώων στην περιοχή μας.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα αφαίρεσης ζωής.
Ο Σύλλογος, οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες, πολλές φορές έχουν δείξει την ευαισθησία τους στα ζώα, ταΐζοντας και προστατεύοντας αδέσποτους σκύλους, γάτες, πάπιες, πέρδικες, γλάρους, αγριοκούνελα στο Μεγάλο Νησί, αλεπούδες στη Μακρόνησο, θαλάσσιες χελώνες κ.α.
Η αποτρόπαιη πράξη λοιπόν ενός ασυνείδητου δεν μπορεί να διαταράσσει την φιλόζωη στάση μας.
Τα παιδιά μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον όπου θα αντικρίζουν αποτρόπαιες εικόνες βασανισμένων και δολοφονημένων ζώων.
Τέτοια φαινόμενα βαρβαρότητας πρέπει να εκλείψουν.



ΤΟ Δ.Σ.

...από τη διαμαρτυρία για τη δολοφονία αδέσποτων στην Πάχη

ΚΟΥΡΟΣ : ανακοίνωση για το "Αερόστατο 2012"


ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για όγδοη συνεχή χρονιά, η εθελοντική ομάδα Μεγάρων ΚΟΥΡΟΣ διοργανώνει

διαγωνισμό αεροστάτου με πολύ επιτυχία, στην περιοχή πευκάκια στα Μέγαρα.

Στην ουσία αναβιώνει ένα μεγαρίτικο έθιμο που προέρχεται από πολύ παλιά.

Μαρτυρίες γερόντων που παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις, αναφέρουν ότι το παραλάβανε από τους παππούδες τους. Άρα, είναι τουλάχιστον 150 ετών έθιμο. Τότε βέβαια, δεν γινόταν με μορφή διαγωνισμού, ούτε απένειμαν πλακέτες και μετάλλια. Απλά, οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν με ζυμάρι και κόλλες χαρτί, ένα ή και περισσότερα αερόστατα και τα "πέταγαν" κατά την διάρκεια του χειμώνα και κυρίως τις μέρες των Χριστουγέννων.

Η εθελοντική ομάδα Μεγάρων του ΚΟΥΡΟΥ, καθιέρωσε το "πέταγμα" να γίνεται κάθε Κυριακή της Τυρινής.

Ο Δήμος Μεγαρέων πλαισιώνει τον διαγωνισμό αυτό από τις πρώτες χρονιές και μάλιστα το ενέταξε στις πολιτιστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις του, χορηγώντας τα έπαθλα, μετάλλια, κτλ.

Στον διαγωνισμό του 2012, οι συμμετέχοντες ήταν 90 και τα περισσότερα αερόστατα ΄΄έφυγαν΄΄ μακριά. Σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός, καθώς επικρατούσε άπνοια, ενώ ο κόσμος που το παρακολούθησε ήταν πάνω από 500 άτομα.

Η επιτροπή αξιολόγησης απαρτιζόταν από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Κο Ρήγα Αντώνιο και από 2 μέλη της εθελοντικής ομάδας Μπεσίρη Σωτηρία και Νάστο Παναγιώτη.

Στους διαγωνιζομένους απονεμήθηκαν τα εξής 4 βραβεία:

  1. για το μεγαλύτερο

  2. για αυτό που πήγε πιο μακριά

  3. για το μικρότερο

  4. για το πιο πρωτότυπο.

Από την μεριά του ΚΟΥΡΟΥ, είχαν εξασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας με πανέτοιμα τα 2 πυροσβεστικά οχήματα του συλλόγου, ενώ εθελοντές με τις στολές τους και πυροσβεστήρες, βρίσκονταν περιμετρικά της εκδήλωσης, έτοιμοι να επέμβουν όταν χρειαστεί.

Αξιοσημείωτο είναι και τα 2 σχολεία εκμάθησης κατασκευής αεροστάτου που γίνονται λίγες μέρες νωρίτερα σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, όπου εκεί διδάσκεται από τους εθελοντές η κατασκευή των αεροστάτων.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Δημ. Κατερινίτσας



Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ –ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ -ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ

Τηλ. 22960 – 24444 fax: 22960 – 21045 e-mails: aokoyros@yahoo.gr dimmeg1@hol.gr