O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Να αναμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και στο Δήμο μας;

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ»


Σαν ένα «τσουνάμι» έχει ξεχυθεί σε ολόκληρη τη χώρα το «Κίνημα της πατάτας», το κίνημα κατά των μεσαζόντων. Ήδη 39 από τους 325 Καλλικρατικούς δήμους (ποσοστό 12% ή σχεδόν ένας στους οκτώ) λαμβάνουν ενεργά μέρος στη διακίνηση προϊόντων πρώτης ανάγκης, όπως οι πατάτες, το ρύζι, τα όσπρια και το λάδι. Μάλιστα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr δήμαρχος, «έχουν "σπάσει" τα τηλέφωνα από τους δημότες που θέλουν τη διανομή και άλλων ειδών. Δεν προλαβαίνουμε να γράψουμε τις παραγγελίες».
Σημαντική ώθηση στο Κίνημα έχουν δώσει, εξάλλου, πρώτιστα και κύρια, οι πολίτες· μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλα από αυτούς ξεκίνησαν: από τους πολίτες της Κατερίνης. Πάντως, σε κεντρικό συνδικαλιστικό επίπεδο, σε επίπεδο ΚΕΔΕ, προς το παρόν δε φαίνεται να κινείται τίποτε, με αποτέλεσμα οι δήμοι να κινούνται «ατομικά».

Στα μέχρι στιγμής «μέλη» του «Κινήματος της πατάτας» έχουν εγγραφεί οι δήμοι: της Αγίας Βαρβάρας, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Δημητρίου, των Αγίων Αναργύρων, του Αιγάλεω, του Αλίμου, του Αμαρουσίου, των Αμπελοκήπων-Μενεμένης, της Αργυρούπολης-Ελληνικού, της Βέροιας, του Γαλατσίου, της Γλυφάδας, της Δάφνης-Υμηττού, του Ζωγράφου, της Ηλιούπολης, του Θερμαϊκού, της Θέρμης, των Ιωαννιτών, της Καβάλας, της Καισαριανής, της Καλαμαριάς, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, της Κηφισιάς, του Κορδελιού-Ευόσμου, της Κορίνθου, του Κορυδαλλού, της Κρωπίας, των Ναυπακτίων, της Νεάπολης-Συκεών, της Νέας Ιωνίας, του Παπάγου-Χολαργού, του Περιστερίου, του Σαρωνικού, της Σπάρτης, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, του Χαλανδρίου και των Ωρωπίων. Και ο κατάλογος αναμένεται να μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα...

«Κίνημα» και για άλλα προϊόντα
Το «Κίνημα της πατάτας» ανάλογα με τα προϊόντα αλλάζει και... όνομα. Έτσι, έχει εμφανιστεί το «Κίνημα του Αλευριού» (και πάλι από την «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας») και το «Κίνημα του λαδιού», με δήμους, όπως του Αλίμου, της Νέας Ιωνίας, των Ιωαννιτών, της Κορίνθου, του Κορυδαλλού, και του Χαλανδρίου να ετοιμάζονται να γίνουν ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε παραγωγούς και καταναλωτές-δημότες...

Για πληρέστερη ενημέρωση και το πλήρες άρθρο ανατρέξτε στο: www.aftodioikisi.gr/proto_thema/18404#.T171gy-i24U.email


Ανάλογη πρωτοβουλία και στον γειτονικό μας Δήμο Ελευσίνας:


"Επικαιρότητα" 12/3/2012, σελ.6

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων: "Κοινωνικό φροντιστήριο"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
E-mail: gt@megara.gr


Αρ.ΔΤ:0067/13-03-2012

Θέμα: Πρόσκληση μαθητών στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου

Ο Δήμος Μεγαρέων προχώρησε στην ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου με σκοπό τη διασφάλιση ίσης μεταχείρισης στην παιδεία και τη δια βίου μάθηση για όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Ο Δήμος συμμερίζεται ότι κάτω από το δυσβάσταχτο οικονομικό καθεστώς το οποίο βιώνουμε, η πιο πληγείσα τάξη είναι αυτή των απόρων και ευπαθών ατόμων, τα οποία αυτή τη στιγμή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία του προσφέρει δυνατότητα ενισχυτικής φροντιστηριακής διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να δαπανήσουν χρήματα για την διεκδίκηση εισαγωγής τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Γι’ αυτό, όσοι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ήθελαν να λάβουν αυτήν την βοήθεια από τον Δήμο καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου προκειμένου να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου σχετικά με το θέμα αυτό, η επιλογή των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα αποδεικνύουν την αδυναμία των παιδιών αυτών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου.
Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο.

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων: "Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
E-mail: gt@megara.gr

Αρ. ΔΤ: 0069/13-03/2012
Θέμα: Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης - ευχαριστίες

Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων εκφράζει δημόσια την αγάπη και την ευγνωμοσύνη της προς την ιεραρχία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος για την πρωτοβουλία της ίδρυσης του κοινωνικού καταστήματος Αλληλεγγύης.
Ιδιαιτέρως οφείλουμε να συγχαρούμε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κο Βαρθολομαίο, το Θεοφιλέστατο βοηθό Επίσκοπο Ελευσίνας κο Δωρόθεο και διττώς τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου κο Χρυσόστομο και τον Πρεσβύτερο Ιερέα της ενορίας Αγίας Παρασκευής Μεγάρων κο Αλέξανδρο για τις άοκνες ενέργειες υλοποίησης του φιλανθρωπικού αυτού σκοπού.
Επίσης ειδική εύφημο μνεία αποδίδουμε τόσο στο προσωπικό του Συσσιτίου της Εκκλησίας όσο και στους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες που συνέδραμαν εθελούσια σε αυτήν την πρωτοβουλία.
Χαρακτηριστική της αγάπης και της φιλανθρωπίας είναι η συμβολή του συμπολίτη μας κου Ιωάννου Κων. Δρίτσα, Γενικού Διευθυντή της αλυσίδας Supermarket Metro- My Market, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και παραχώρησε και υλικοτεχνική υποδομή και προϊόντα στο κοινωνικό κατάστημα Αλληλεγγύης.
Ο Δήμαρχος προσωπικά και η διοίκηση του Δήμου τον ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας και αισθανόμαστε υπερήφανοι αφού ο κος Δρίτσας με όλα όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα αποτελεί κόσμημα για την κοινωνία μας.
Τελευταίως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων, ο οποίος εκπροσωπείται δια του Πρόεδρου του κου Ιωάννου Δρίτσα και συμμετέχει ενεργά με την τοποθέτηση του καλαθιού αλληλεγγύης σε όλα τα καταστήματα της πόλης των Μεγάρων.
Συμπολίτισσες- Συμπολίτες,
Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην θεάρεστη αυτή πράξη ώστε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε να μην επιτρέψουμε να υπάρχει έστω και για μια ημέρα νοικοκυριό χωρίς φαγητό.

Μετά Τιμής,
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων
Iωάννης Ελ. Μαρινάκης

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!