O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Φωτορεπορτάζ "ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2012"












Με επιτυχία η δενδροφύτευση στην παραλία Νέας Περάμου!

Άρθρο για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού από την κ.Πιπιλή

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η σημασία και ο ρόλος του νερού στην ανθρώπινη και όχι μόνο φύση είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαιτέρως βαρυσήμαντος. Η ύπαρξή του είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό ο σεβασμός προς το πολύτιμο αυτό αγαθό είναι αναγκαίος. Η μέρα που είναι αφιερωμένη στο Νερό, η 22η Μαρτίου, τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα αφού ο πλανήτης αντιμετωπίζει μαζικά πρόβλημα όσον αφορά στα αποθέματα νερού για πόση, στην αλόγιστη χρήση του, και στη μόλυνσή του. Η θέση μας ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη, είναι τώρα περισσότερο καθοριστική από κάθε άλλη φορά.

Σύμφωνα με έρευνες, περίπου 3 δις άνθρωποι παγκοσμίως έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που αφορούν στο νερό, είτε πρόκειται για την ποιότητα του πόσιμου είτε για την διαθεσιμότητά του. Σε όλα τα παραπάνω τον σημαντικότερο ρόλο παίζει η κλιματική αλλαγή που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια και δεν διαφαίνεται κανένα ίχνος βελτίωσης των αρνητικών επιπτώσεων της στην ανθρώπινη και όχι μόνο ζωή. Η επιρροή της κλιματικής αλλαγής στο υδάτινο στοιχείο είναι ιδιαιτέρως αρνητική και προκαλεί σωρεία αλυσιδωτών προβλημάτων στον πλανήτη.

Από τη μεριά μας, η βοήθεια που μπορούμε όλοι ανεξαιρέτως να προσφέρουμε είναι άνευ κόπου. Αρκεί η αλλαγή μικρών καθημερινών συνηθειών για να αποκτήσουμε ‘υδάτινη συνείδηση’. Η μείωση της άσκοπης κατανάλωσης νερού κατ’ οίκον είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει όλοι να κάνουμε και που θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση του νερού που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε είδος πολυτελείας.

Η υιοθέτηση πρακτικών προς εξοικονόμηση του νερού στις κατοικίες και όχι μόνο από προσωπικής πλευράς αλλά και από τεχνολογικής είναι βασική ώστε να διαφυλαχθεί το ζωτικό αυτό στοιχείο. Η συμβολή όλων είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και το κόστος ανύπαρκτο. Μια προσπάθεια από τον καθένα ξεχωριστά αρκεί για να σταματήσουμε την καταστροφή του υδάτινου μικρόκοσμου του πλανήτη μας!

Κατερίνα Πιπιλή
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Σήμερα στις 4.30μμ άνοιγμα των διοδίων Ελευσίνας από το κίνημα "ΑΛ.ΑΝΥ.Α."

Χωρίς λόγια!