O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το "σήριαλ" με τη διαχείριση της λυματολάσπης συνεχίζεται...





Ευαισθητοποιημένοι πολίτες των Μεγάρων σώζουν ασημόγλαρο!



Την προπερασμένη Παρασκευή 16 Μαρτίου κάτοικοι της Αγίας Τριάδας Μεγάρων εντόπισαν τραυματισμένο στη φτερούγα ασημόγλαρο και επικοινώνησαν με τον Συντονιστικό Φορέα για την προστασία του Βουρκαρίου.

Αμέσως ήρθαμε σε επαφή με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" που εδρεύει στην Καλλιθέα για να συννενοηθούμε για τη μεταφορά και την παράδοση του πουλιού.

Το άτυχο (και τυχερό συνάμα) πτηνό αφού πρώτα ταϊστηκε με μικρά ψαράκια τοποθετήθηκε σε μια χαρτόκουτα και την επομένη το πρωϊ παραδόθηκε από μέλος του Φορέα στα έμπειρα χέρια της κας Μαρίας Γανωτή, Υπεύθυνης του Συλλόγου "ΑΝΙΜΑ".

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι τον Αύγουστο είχαμε παρόμοιο περιστατικό με τραυματισμένο ασημόγλαρο που είχε εντοπιστεί από πολίτες του Ήρεμου Κύματος Μεγάρων, αλλά και τον Μάιο του ιδίου χρόνου εξασθενημένος μικροτσικνιάς είχε εντοπιστεί από πολίτες της Νέας Περάμου. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις τα άτυχα ζώα είχαν μεταφερθεί από μέλη του Συντονιστικού Φορέα για την προστασία του Βουρκαρίου στην ΑΝΙΜΑ και η περίθαλψή τους είχε επίσης ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

...για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού από τον κ.Καντερέ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ


Το πόσιμο νερό αποτελεί έναν πολύτιμο και περιορισμένο φυσικό πόρο, που ενώ ανανεώνεται μερικώς, πάρα ταύτα πρέπει να διαφυλαχθεί και να διατηρηθεί με συγκεκριμένες πολιτικές. Η αποδοτική χρήση του αποτελεί μια περιβαλλοντική ανάγκη για κάθε χώρα, αφού σήμερα η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί ήδη περίπου το 50% των διαθέσιμων πόρων των γλυκών υδάτων. Εκτιμάται ότι σε 15 έως 20 χρόνια από σήμερα αυτό το ποσοστό θα ανέβει στο 75%. Δημιουργείται λοιπόν ορατός κίνδυνος έλλειψης πόσιμου νερού σε ολόκληρο τον πλανήτη και ειδικά σε ορισμένες χώρες, όπως για παράδειγμα στη μεσογειακή λεκάνη. Χώρες όπως η Ελλάδα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα σε ένα μεγάλο μέρος της επικράτειάς τους από το 2025. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Υδάτων, που επισημαίνει ότι σε 15 χρόνια από σήμερα 23 χώρες θα αντιμετωπίζουν απόλυτη έλλειψη νερού ενώ περίπου 50 χώρες μπορεί να υποφέρουν από λειψυδρία. Αυτά τα σενάρια είναι εφιαλτικά αν αναλογιστούμε ότι θα αφορά περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ενώ τα περασμένα έτη παρατηρείται στη χώρα μας μία σχετική πρόοδος σε κάποιους βασικούς άξονες της πολιτικής που ακολουθείται για τα ύδατα, πάρα ταύτα μένει να διορθώνουν αρκετά λάθη και προβλήματα του παρελθόντος και να δρομολογούν συνθήκες αποτροπής έλλειψης αυτού του βασικού πόρου. Πρέπει να ακολουθηθούν πολιτικές όσον αφορά τη συλλογή των ομβρίων υδάτων, καθώς αυτά συντελούν ουσιαστικά στη μείωση του κινδύνου λειψυδρίας, ενώ παράλληλα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση κινδύνου από πλημμύρες το χειμώνα. Επίσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας, που προβλέπει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση των πλημμυρών. Ειδικά στις περιπτώσεις διεθνών λεκανών απορροής ποταμών, όπως αυτό ισχύει για την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, ώστε να μην μετατεθούν τα προβλήματα από τη μια περιοχή στην άλλη.

Όσον αφορά στη νιτρορύπανση, που έχει σημαντικότατες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και παράλληλα συντελεί στην υποβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων της χώρας μας, γνωρίζουμε ότι η κύρια πηγή της είναι οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες και δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει σε τόσο υψηλά επίπεδα, που καθιστούν τη χρήση του νερού για σκοπούς ύδρευσης απαγορευτική. Εδώ η πολιτεία χρειάζεται να επεξεργαστεί άμεσα μία συγκεκριμένη προσέγγιση των προτεινόμενων λύσεων, που θα ανακόψουν την φθίνουσα πορεία των υπόγειων υδάτων όπως αυτή παρατηρείται σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τέλος, όσον αφορά τις ελληνικές ακτές, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ολόκληρο το τουριστικό μας προϊόν βασίζεται σε αυτές. Η Ελλάδα κατατάσσεται σήμερα σε κορυφαία θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την άριστη ποιότητα των ακτών της. Υποχρέωσή μας είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί, που προληπτικά θα εντοπίζουν πηγές ρύπανσης.
Όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν ουσιαστικά, ώστε η πατρίδα μας να διασφαλίσει την ποιότητα των υδάτων της και ταυτόχρονα θα αποτρέψει την οποιαδήποτε έλλειψη αυτού του υπέρτατου αγαθού.»


Νίκος Καντερές
Βουλευτής Αττικής, Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας
Μετεωρολόγος

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων: "Εξετάσεις υποψηφίων χειριστών και οδηγών γεωργικών μηχανημάτων"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
E-mail: gt@megara.gr

Αρ. ΔΤ: 0072 / 20-03-2012
Θέμα: Εξετάσεις υποψηφίων χειριστών και οδηγών γεωργικών μηχανημάτων

Από το Γραφείο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις υποψηφίων χειριστών-οδηγών Γεωργικών Μηχανημάτων, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό κέντρο την 28/03/2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00π.μ. Οι εξετάσεις αποτελούνται από το γραπτό και το πρακτικό μέρος.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν:
1. Πιστοποιητικό ιατρικής εξέτασης
2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες ταυτότητας
3. Θεωρημένο φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή μοτοποδηλάτου
4. Παράβολο 15 ευρώ (εκδίδεται από την υπηρεσία)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι μη έχοντες άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ή μοτοποδηλάτου θα πρέπει να προμηθευτούν το έντυπο με τα σήματα για να εξετασθούν σε αυτά.

Κινηματογραφική προβολή σήμερα στον "Θέογνι"!