O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;;;...



«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου... δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου...», αναφέρει μεταξύ άλλων ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας στο σημείωμα που βρέθηκε επάνω του από τους αστυνομικούς λίγα λεπτά μετά τον αυτοπυροβολισμό του στο κεφάλι, χθες το πρωϊ καταμεσής της πλατείας Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών...
Τη στιγμή που το πλήρωμα του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β μετέφερε τη σορό του το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα...




Πηγές: www.newsit.gr & www.zougla.gr

Το νέο μήνυμα των Anonymous προς τους πολίτες της Ελλάδας


Πηγή:www.tsantiri.gr

"Βουρκάρι": Μία φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που πρέπει να διαφυλάξουμε



ΜΕΓΑΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ 1821 - 1980
Αρχείο - Επιμέλεια: Νίκος Ε. Νικόλιζας
Μέγαρα - ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. 2011

(φωτογραφίες: σελ. 136 & 20 αντίστοιχα)

Ερώτηση βουλευτών για την προστασία & ανάδειξη της Λίμνης Ρειτών (Κουμουνδούρου)

Η ερώτηση των βουλευτών Αθ. Πλεύρη & Γ. Ανατολάκη:



Η απάντηση του Υπουργείου:

Άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής και των εθελοντών του "Κούρου" στην πρώτη δασική πυρκαγιά στα Μέγαρα

Η πρώτη δασική πυρκαγιά στα Μέγαρα,29/3/2012
Άμεση αντίδραση Πυροσβεστικής και εθελοντών της ΕΟ Κούρος


Δασική πυρκαγιά ξέσπασε κατά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 29/3/2012 στην θέση Καμαράκι, σε σημείο των Γερανείων υψηλότερα της περιοχής Προφήτης Ηλίας.

Στο χώρο έσπευσαν άμεσα 3 οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό των Μεγάρων, 4 από τον Σταθμό Ελευσίνας και 3 από την ΕΜΑΚ και 30 πεζοί πυροσβέστες.
Σε ενίσχυση του έργου της Π.Υ. έσπευσαν, μετά από κλήση της Π.Υ., 8 μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων «Κούρος» με 2 οχήματα και 2 δικυκλιστές οι οποίοι προσέγγισαν την εστία και καθοδηγούσαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Έσπευσαν επίσης 3 βυτιοφόρα από τα Μέγαρα και ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Σακελλαρίου.

Η φωτιά επεκτάθηκε σε απόκρημνη περιοχή αλλά λόγω της ταχύτατης επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών δεν εξαπλώθηκε. Θα ήταν πολύ δύσκολη η κατάσβεση αν η φωτιά ξεσπούσε το καλοκαίρι.
Κάηκαν περίπου 30 στρέμματα πευκοδάσους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά ότι η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια.

Θεωρώντας ως δεδομένο το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιβάλλεται να προβάλλουμε την ευσυνειδησία η οποία χαρακτηρίζει τους εθελοντές της ομάδας Κούρος οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, αρχίζει την 1η Μαΐου, τα μέλη της συντονίστηκαν και αντέδρασαν άμεσα και με επαγγελματικότητα.

Πηγή: http://www.megara.org/articles.php?id=778

...για την εθελοντική αιμοδοσία της Σχολής Πυροβολικού στη Ν.Πέραμο

"Επικαιρότητα" 30/3/2012, σελ.13

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!