O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Φωτορεπορτάζ από το σεμινάριο οδικής ασφάλειας που διεξάγεται στα Μέγαρα

Από χθες το απόγευμα και μέχρι και μεθαύριο το απόγευμα διεξάγεται στα Μέγαρα στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων ένα πρωτότυπο και πολύ χρήσιμο σεμινάριο οδικής ασφάλειας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων "Κούρος" και την Τροχαία Μεγάρων.

Μια πραγματικά αξιέπαινη και πολύ σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σε ένα θέμα που αν και μας αφορά όλους η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν το γνωρίζουμε αλλά δυστυχώς το αντιμετωπίζουμε με περίσσεια επιπολαιότητα που κυριολεκτικά σκοτώνει...
Αξίζει επομένως να το παρακολουθήσουμε όλοι.

Παρασκευή 6 Απριλίου (5.00μμ - 9.00μμ)
Σάββατο 7 Απριλίου (9.00πμ - 2.00μμ & 5.00μμ - 9.00μμ).













Χρόνια Πολλά στον φίλο μας "Αιγιαλό"!

Τρία χρόνια ταξίδια στον «Αιγιαλό» (blog) για τη Φύση, την Υγεία, τις Επιστήμες, τις Τέχνες και τα Γράμματα, τα Κινήματα πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, τον Άνθρωπο και την Κοινωνία.


Τι να πρωτοπεί κανείς για την πολύπλευρη προσφορά του καλαίσθητου πολυθεματικού blog "Αιγιαλός" (www:egialos.blogspot.com) και του διαχειριστή του, στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον και τα Κινήματα πολιτών για την προστασία του, στον Εθελοντισμό και τον Ακτιβισμό, στην Επιστήμη, τον Άνθρωπο και την Κοινωνία μας γενικότερα.

Η προσφορά του Αιγιαλού άλλωστε δεν εξαντλείται μόνο στο γεγονός ότι αποτελεί πραγματικά ένα blog ουσιαστικής, επίκαιρης και συνάμα αξιόπιστης ενημέρωσης που χρησιμεύει ταυτόχρονα και ως βιβλιοθήκη πληροφοριών για πληθώρα θεμάτων, αλλά συνεχίζεται και με την εκ παραλλήλου διαρκή προσφορά του σε συλλόγους, φορείς, κινήματα πολιτών, συλλογικότητες κ.λπ. κυρίως με την δημιουργία -και μάλιστα αμισθί- πρωτότυπων,ιδιαίτερα "έξυπνων" και μοναδικά καλαίσθητων αφισών που συνοδεύουν τις δράσεις τους.

Επ' ευκαιρία λοιπόν των "γενεθλίων" του για τη συμπλήρωση τριών χρόνων συνεχής παρουσίας και παρέμβασης στο διαδίκτυο, ευχόμαστε ολόψυχα στο διαχειριστή του να συνεχίσει με την ίδια ζωντάνια να γεμίζει τις ζωές μας όχι μόνο με την αστείρευτη φαντασία, τη δημιουργικότητα του και το πηγαίο ταλέντο του, αλλά και με την μοναδική ευαισθησία που τον διακρίνει. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την υπερπολύτιμη βοήθειά του στην κοινή προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη του υγροτόπου των Μεγάρων.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕ "ΑΙΓΙΑΛΕ"!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Ελληνικά συνδικάτα: όσο αναγκαία άλλο τόσο πρέπει και κομματικά ανεξάρτητα...

"...Τα εργατικά συνδικάτα υπάρχουν, ακριβώς γιατί ο μεμονωμένος εργαζόμενος διαθέτει πολύ ισχνή διαπραγματευτική δύναμη για να επηρεάσει τις αποφάσεις που σχετίζονται με την εργασία του...
...Ακόμη κι αν τα ελληνικά συνδικάτα βρίθουν αδυναμιών, ακόμη κι αν μπορούν να καταλογιστούν πολλά σε πρόσωπα και καταστάσεις που παρείσφρησαν στη συλλογική έκφραση των μισθωτών την τελευταία 30ετία, το μέγα ερώτημα είναι πως θα διαμορφωνόταν το τοπίο στην αγορά εργασίας χωρίς έναν μηχανισμό υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων...
...Σήμερα που κλονίζονται τα ιερά και τα όσια της εργασίας, η χώρα έχει, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, την ανάγκη ενός ισχυρού εργατικού συνδικαλισμού, που όμως θα είναι απαλλαγμένος από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και θα μπορεί να συμμετέχει ως αξιόπιστος συνομιλητής στις εθνικές και τις ευρωπαϊκές διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου..."

Θεόδωρος Κουτρούκης

Χωρίς λόγια!

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων